Много бърза, лесна и много вкусна рецепта!
Продукти:
2 пакета картофено пюре на Maggy
кайма 500-600 гр
гъби 100 гр
морков 1 брой
лук 1 глава
масло /бучка малко по-голяма от кибритена кутия /
3 яйца
1/2 чаша кисело мляко
червен пипер 1/2 ч.л.
къри 1 ч. л.
кимион на прах'- две щипки
сол, чубрица,чер пипер на вкус и сух магданоз
Приготвяне:
Пуснете печката да ви се загрява / 220С/ ...
Нарязвате лука и гъбите на дребно, а моркова го настъргвате на едро ренде.
Зпържвате в тенджерка в малко олио каймата
Отделно в друг тиган запържвате лука и моркова.
Когато са готови ги сипвате при каймата.
Запържвате гъбките и когато са готови и тях ги изсипате при каймата. Рабърквате и слагате всичките подправки.
Завирате 1 около литър вода. В една купа изсипвате пюрето на прах, осолявате го и слагате бучката масло.
Когато водата ви заври, с кана поливайте с лявата ръка върху пюрето, а с дясната бъркайте енергично.
Пюрето да има средна гсътота, тоест нито да е рядко, нито да е гъсто.
Чуквате едно яйце в пюрето и продължавте да бъркате. То става жълто и пухкаво.
Изсипвате каймата на дъното на тава/ не я мажете с олио! / и отгоре слагате върху нея гъстото пюре което равномерно разпределяте отгоре с лопатка или с опакото на лъжица.
Разбийте 2 яйца с 1/2 чаша киселото млеко и залейте отгоре муската.
Най-огоре поръсвате със сух магданоз.
Ако тавата ви е кръгла, то като сервирате, режете на триъгълници като торта.Стои много ефектно в чинията.
Може да се поднесе със салата...
Печете в силно загрята фурна на 220 С , в средата . Пече се докато се зачерви отгоре!
Бон апетит!
[/URL]
[/b]