400гр свинско
1/2 саламче топено сирене
200гр кашкавал
1пак арпа
вино
сол
олио
Запържваме месото в тенджера до златисто,заливаме с малко червено вино и държим на котлона до извирането му.Изсипваме месцето в тавата,в която ще печем,а в тенджерата слагаме около 1,5литра вода/посолена/,в която да сварим арпата/около 10мин./.След като е готова я изсипваме при месото заедно с част от водата,водата трябва да е до нивото на арпата.Нарязваме топено сирене и разбъркваме да се разтопи в горещата вода,поръсваме с настърган кашкавал и запичаме до златисто.След това всеки знае
Трябва да добавя,че вариациите в продуктите са според вкуса на консуматорите,мое да се добавят краставички,броколи,месото да се вари и каквото друго ви хрумне.Важно е да има вода в тавата при печенето за да не изсъхне ястието и варенето на макароните да е в съда ,в който сме пържили месото за да може максимално да усвои аромата му.