Продукти: 3 яйца, 1 ч. ч. олио/мас, 1 ч. ч. кисело мляко, 1 ч. л. сода, 2 ч. ч. захар, 1 ванилия, брашно - колкото поеме.
Приготвяне: от посочените продукти се омесва меко тесто. Правят се курабиите, като в средата може да се сложи орехче, плод от сладко. Топят се в захар и пекат в предварително загрята, умерена фурна.
Най-вкусни са след 1-2 дни.
Торта "Негърче"
Продукти: 1 пак. ванилия, 1 коф. кисело мляко, 1 ч. л. сода, 3/4 ч. ч. олио, 1 ч. ч. захар, 2 ч. ч. брашно, 3 с. л. какао, 1 щипка сол.
За сиропа: 1 каф. ч. вода и 2 с. л. захар.
Приготвяне : продуктите се разбъркват добре и сместа се изсипва в голяма тава, намазана с олио и поръсена с брашно. След изпичане се оставя да изстине и се полива с изстудения сироп.
Бърз сладкиш
Продукти: 1 буркан (от детски храни) вода, 1/2 ч. ч. олио, 1 ч. ч. захар, 2 ч. ч. брашно, 1/2ч. л. сода, 1 с. л. какао.
Приготвяне: всички продукти се разбъркват добре. Пече се в умерена, предварително загрята фурна. След като се извади се ръси с пудра захар.
Сладки с моркови - леля Катя
Продукти: 1 ч. ч. брашно, 1 ч. ч. настъргани моркови, 1 ч. ч. захар, 1/2 ч. ч. вода, 1/2 ч. ч. олио, 1 ч. лч сода, брашно колкото поеме.
Приготвяне: от посочените продукти се омесва меко тесто. Оформят се топчета и се пекат в предварително загрята, умерена фурна. След като се опекат се потапят за кратко във вода и се слагат да се отцедят.
Тази рецепта я правеше бабата на една приятелка и много я харесвах. Като ходех все молех да ми я прави бабата.
Агнеса - Елена
Продукти: 4 яйца, 2 пак. масло, 1 ч. ч. захар, 1 ч. ч. брашно, 1 ч. ч. смлени орехи, 1 ч. ч. пудра захар.
Приготвяне: маслото се разбива със захарта, към него прибавяме брашното и орехите. Отделените белтъци се разбиват на сняг и се прибавят към тестото с леко бъркане.Разстила се тестото в тавичка, като дебелината да е 1 пръст. пече се в предварително загряна, умерена фурна. Жълтъците се разбиват с пудрата захар. След като се изпече тестото отгоре се разстилат жълтъците и се слага сладкиша във фурната да се засуши, като се пуска фурната само отгоре.