Желатин

  • 1 088
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 966
Как се процедира с желатина? Колко грама желатин в колко вода се разтваря? Трябва ли водата да е предварително загрята? Става въпрос за торта със стандатртна големина. Предварително благодаря!!!

# 1
Съветвам те да погледнеш в темичката за " Нашите любими торти.... глазури, покрития и фигурки" ще откриеш доста информация, темата е дискотирана.
Правило което ползвам в работата си с желатина е за 250-300 мл. течност за силно стягане, като украса за торта 1 бр. желатин; за 500мл. течност- крем, който е тялото на тортата 1 бр. желатин. Аз ползвам на Йоткер.
Ако се затрудниш повече пиши ЛС- няма смисъл от цяла тема за това.  bouquet

# 2
# 3
  • Мнения: 6 713
Как се процедира с желатин на листчета? newsm78

# 4
  • Мнения: 966
Благодадаря!!!!

# 5
  • Мнения: 22 867
Как се процедира с желатин на листчета? newsm78

Копирано от друг форум / на дир.бг/:

Цитат
ето ти пропорции от едно пакетче в къщи (то също е на листчета но ще ти пиша в грамове. твоите може да са различни)

10 г желатин (листчетата се накъсват/нарязват) се накисват в 2-3 суп. лъжици вода. прибавя се 1/2 л течност (сироп, сок, булион) или там каквоте ще е. загрява се на водна баня или в микровалновата като се разбърква за да не загори желатина. изстудява се в хладилника.
ако го изсипвахс върху торта, първо го изстуди да стане кашкаво и после ги изсипи и пак доистуди.
аз обичам по-твърди желета и слъжам малко повече желатин 12-13g

# 6
  • Мнения: 6 713
labrex, мерси!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт