Моля за рецептата за баклава в Бонапети от тази сутрин

  • 1 106
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 126
Гледах предаването и не записах рецептата,защото бях сигурна че поне днес в сайта им ще я намеря.ДА ама не,няма я поради незнам какви прични Thinking
Моля ви ако някой я е записал да помогне Praynig

# 1
  • Мнения: 6 713
Без проблем влязох в сайта, директно копирам оттам: Wink

Баклава "Роси"
Гост: Роси Генчева
8/3/2008
 
Списък на необходимите продукти:
1 пакет точени кори
краве масло за намазване
кокосови стърготини за поръсване

за плънката:
5 яйца
50 г краве масло
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. орехови ядки
1 ч. ч. захар
1 бакпулвер
1 пакетче ванилия
настъргана лимонова кора

за сиропа:
4 ч. ч. вода
3 ч. ч. захар
1 пакетче ванилия
сокът от 1 лимон

Приготвяне:
1. Яйцата и захарта за плънката се разбиват с миксер.
2. Киселото мляко се смесва с бакпулвера, сипва се при яйцата и се разбърква.
3. Прибавят се ореховите ядки, разтопеното масло, ванилията и настърганата лимонова кора, като продължава да се разбива.
4. В намаслена тава се слага една кора и се намазва с масло. Сипва се от плънката и се покрива с два листа от корите.
5. Процедурата се повтаря, като всеки два листа се намазват с масло и се сипва част от плънката. Накрая се завършва с лист кора.
6. Два листа от корите се навиват на руло и се нарязват на лентички, с които се украсява баклавата.
7. Баклавата се украсява с лентичките, нарязва се на квадрати и се полива с останалото масло. Пече около 90 минути се в предварително загрята фурна при температура 160 градуса.
8. Захарта за сиропа се загрява заедно с водата, докато се разтвори. Ароматизира се с ванилията.
9. Охладеният сироп се подправя със сока от лимон и с него се залива горещата баклава.
10. Накрая се поръсва с кокосови стърготини.

# 2
  • Мнения: 2 126
Златна си Hug
Честит празник!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт