50мл нарязан копър
400 мл едра сол
настъргана лимонена кора
Солта се слага на дъното на тавата, върху нея рибата с кожата отдолу, поръсва се с копъра и лимонената кора и се пече на 200град поне 15 мин (аз я поприпекох около 30 мин)
Сос:
300 мл сухо бяло вино
сок от 1 лимон
1 кубче рибен бульон - това го прескочих
200 мл вода
1сл царвевично нишесте
100 мл крем фреш - замества се с квасена сметана или цедено кисело мляко
копър, кора от лимон
Виното, лим. сок, водата и нишестето се разбиват в тенджерка, добавя се кубчето бульон и се оставя да заври при непрекъснато бъркане. Добавя се крем фреш, да заври отново и тогава се добавят копъра и лим. кора. На вкус се добавят сол, черен пипер и евентуално лют червен пипер.
Рибата може да се сервира със соса и към тях варени картофи и зелени аспержи (тях ги пропуснахме)
снимки - по-късно днес