Струва ми се, че няма достатъчно инфо по темата.

Моля, споделете вашия опит с каротина - онова оранжево-жълто вещество, съдържащо се в моркови, тикви, шипки, кайсии, червени чушки, пъпеши, спанак и .... на още много места и което преработено от организма се превръща в незаменимия за имунната система /и не само/ провитамин А.

Не е алерген като алерген, не можеш да го спреш за няколко месеца и да провокираш отново след това. Просто защото го има на прекалено много места /в различни количества/ и не можеш да лишиш детето си изцяло от всички съдържащи го храни.

Какви бяха проявите, как хранехте, в какви количества каротин дневно, ползвахте ли таблици за съдържанието на храните, които давате, преодолява ли се, кога...?


П.С. Не знам дали темата е точно за тук, ако модераторите преценят, да я преместят на по-подходящо място.