Как да направя кус-кус?

  • 5 090
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 352
Ама от този истинския? Искам да го приготвя като гарнитура с някакви зеленчуци примерно, но досега не съм правила истински кус-кус. Все си мисля, че се приготвя по по-спецален начин newsm78.

# 1
  • Мнения: 678

Виж тук,аз си купих същия и няколко пъти досега съм го правила.Страхотен стана.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258308.0

# 2
# 3
  • Мнения: 1 352
Значи от всичко прочетено дотук разбрах, че този кус-кус се вари на пара. Но пак не са ми ясни някои неща и дано се включи някой да ми обясни по-добре. Чета тук в едно списание рецепта за кус-кус с портокалов сок и ментов дресинг, но е на холандски и почти нищо не разбирам. И тук пише, че кус куса се обърква с олио и се добавя топла вода да набъбне.

Не разполагам със специален съд за приготвяне на пара, някакви предложения?

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
няма ли на опаковката описание как се приготвя?
моят кус кус се попарва с топла вода и след 10 мин става за консумация... newsm78

обавям малко сол и лимонов сок, после като поеме водата вече си добавями други неща.
иначе в темата за арабската кухня имаше доста идеи Peace

# 5
  • Мнения: 1 352
Ето такова обяснение ми трябваше, благодаря asyalein   bouquet, сега вече разбрах техниката на приготвяне.

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
ааа моля Hug

аз слагам вода да го покрие, ама колко незнам newsm78
на око. все става... покривам съда и оставям за 10 -15 мин, той набъбваи поема водата.
после можеш да провериш дали има останала вода - аз я изливам...

но сложи сол във водата и малко лимонов сок, става по-вкусен Peace

# 7
  • Мнения: 282
Сипвам го в гореща подсолена вода и го оставям да се вари колкото пише на опаковката.
 Добавям малко масло, за да не се залепват топчетата.
Ядем го със захар и сирене като закуска или го готвя с червен пипер и лук като супа, може и с други зеленчуци.

# 8
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Сипвам го в гореща подсолена вода и го оставям да се вари колкото пише на опаковката.
 Добавям малко масло, за да не се залепват топчетата.
Ядем го със захар и сирене като закуска или го готвя с червен пипер и лук като супа, може и с други зеленчуци.

сигурно говориш за тестения кус-кус.
истинският не се слепва, ако се свари във водаще стане на каша Naughty

# 9
  • на брега на реката
  • Мнения: 141
И какъв точно е истинският кус- кус така и не ми стана ясно. От какво е направен? Моля , ако някой знае да ми обясни. Hug

# 10
  • Мнения: 836
И какъв точно е истинският кус- кус така и не ми стана ясно. От какво е направен? Моля , ако някой знае да ми обясни. Hug

нашенския и арабския кус-кус са различни и като състав и като начин на приготвяне

ето малко линкове, но са на английски

http://www.cliffordawright.com/caw/food/entries/display.php/id/58/
http://www.reciperewards.com/recipe/couscous.html
http://www.videojug.com/film/how-to-make-couscous

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 11:57 от esme_bolger

# 11
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
това са тенджерите,долна и кискеса:


два вида готов кускус:


в пакета, има 3 вида :едър,дребен и среден! всеки си има зна4ение, най- се предпо4ита дребния!


а това е като се сложи ве4е в платото за последно омесване и слагане на горещия сос ,който се приготвя в долната тенджера! най-накрая се декорира с зелен4уците, нахута и стафидите!зелен4уците са винаги на едро нарязани, не се дребят, на половинки и 4 за картофите!
тукашният кускус никога не слепва, поема, но не се разкашва, прави се от твърдо жито, с вода и през сита се претрива!дори с мляко и масло си се пресипват зрънцата при вземане с лъжица! аз харесвам домашните приготвяни неща, като кускус, хлелем-фиде, малсоука(финните листи)! пък даже и шорбата от ръж и жито!

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 11:48 от marsy

Общи условия

Активация на акаунт