Небходими продукти:
2ч.ч. мас
2ч.ч. пудра захар, може и да не е пудра(аз сложих 1ч.ч. пудра захар и 1ч.ч. крестална захар)
2-3 ванилия(слага се задължително, аромата й се усеща вълшебно )
брашно, колкото поеме за средно меко тесто
смляно кафе или какао
Приготвяне: От продуктите без какаото се замесва меко тесто с което може да се борави. Правят се топчета, който се слагат в не намаслена тава(от тези който вървят с фурната излизат две, че и още 10-на отгоре. Е зависи пак от тавата, де). Топчетата се правят и веднага се поставят в тавата. Не се правят предварително и пасле да се пренасят в тавата, защото ще се развалят. После една малка капачка на някое малко шешензе или нещо кръгло с дупка(аз използвах капачка от непотребни капки за нос) се потапя в кафе или какао(аз потапях в какао) и с леки въртеливи движения топчетата се оформят като гъбки. Пекат се в предварително загрята фурна, но като се сложат фурната да не е много силна- умерена, за да не изгорят. Получават се много ефектно и на пръв поглед не може да се различи истинска гъбка ли е или наистина масленка. А на вкус са разкошни, ванилията им предава вълшебен аромат. Рецептата ми сподели баба ми, а аз реших да я споделя с вас. Незнам дали има подобна публикувана, но ако има, ако решат модераторите може да я изтрият.
Приятен апетит!
Ето ги неопечени:
А ето ги и опечени: