Картофи с розмарин и чесън

  • 10 933
  • 47
  •   1
Отговори
  • Мнения: 308
 Вчера за гарнитура направих следните картофи по рецепта на сестра ми която живее в Италия. Картофите се нарязват на едри кубчета и се изсипват в тавичка покрита с олио/зехтин/ и се объркват с 2-3 скилидки пресован чесън, 1-2 щипки розмарин и сол. Само искам да поясня че се слага олио само колкото да покрие дъното на тавата, без картофите да плуват в него. Рецептата е много лесна, а картофите стават много вкусни Peace

Последна редакция: сб, 26 апр 2008, 19:52 от musiiv

# 1
  • Мнения: 682
ммм...вкусотийка!

# 2
  • Мнения: 1 175
Правила съм подобни картофи като лека вечеря и наистина са голяма вкусотия.

# 3
  • Букурещ
  • Мнения: 1 236
И аз правя нещо подобно, но със зехтин и доста повече розмарин.

# 4
  • Мнения: 308
Определено със зехтин е по-вкусно, но когато вкъщи няма го правим и с олио. Относно розмарина всеки може да сложи колкото иска, но ние заради малката слагаме по-малко защото тя не харесва вкусът му

# 5
  • Мнения: 503
Правя подобни картофи на фурна,само че прибавям и 3-4 с.л галета и кубче натрошен пилешки булъон.

# 6
  • Мнения: 308
Правя подобни картофи на фурна,само че прибавям и 3-4 с.л галета и кубче натрошен пилешки булъон.
ще опитам и по този начин. Благодаря за идеята. само да попитам в началото ли се слага бульона.

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Имам розмаринче, ще пробвам.   bouquet

# 8
  • Мнения: 3 621
току-що  ги направих тези картофки , стана много бързо  и вкусно

# 9
  • някъде там
  • Мнения: 1 698
днес ми дойде подобна идея но с пресни картофки, само дето ме домързя да ида да купя  Mr. Green

# 10
  • Мнения: 111
и аз ги правя  по подобен начин,но вместо олио слагам масло и  бира Party,но доливам постепенно по малко да не станат като варени Rolling Eyes,а и розмарина ми е пресен и слагам един стрък
НЕВЕРОЯТНО ВКУСНИ СТАВАТ smile3521
ДОБЪР АПЕТИТ

# 11
  • Мнения: 795
Само се запичат ли, няма ли да станат много сухи? Или ги покривате с капак Thinking

# 12
  • Мнения: 308
аз не доливам вода нито ги захлупвам с капак. Един или два пъти ги разбърквам но преди да станат меки и за да не станат на парчета.

# 13
  • Мнения: 111
не без капак или фолио,просто слагам около 150 мл.бира и мнoгo масло,след като изври малко пак доливам колкото е нужно
НЕ СТАВАТ СУХИ,МНОГО СА ВКУСНИ ТАКА?ОПИТАЙ
И ПОСЛЕ ДА СИ КАЖЕШ МНЕНИЕТО Grinning

# 14
  • Мнения: 70
розмарина ми е пресен и слагам един стрък

заедно със стеблото ли?  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт