Пандишпаново руло

  • 22 160
  • 30
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 977
Пандишпаново руло

Необходими продукти:
6 яйца
6-7с.л. брашно
15с.л. захар
кайсиево или друго сладко, може и шоколад

Приготвяне: Стъпка по стъпка

4 белтъка и 3-4с.л. захар се разбиват до сняг.

http://www.foto.bg/data/500/medium/5491.JPG
4 жълтъка и 3-4с.л. захар се разбиват до леко побеляване.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5501.JPG
След това на интервали се прибавя по малко брашно, малко от айс сместа и така до изчерпване на количеството айс и 1к.ч. брашно. Бърка се със супена лъжица.http://www.foto.bg/data/500/medium/5511.JPG
Като е готова сместа се изсипва равномерно в тава постлана с хартия за печене.http://www.foto.bg/data/500/medium/5511.JPG
Пече се на 200-250 градуса в предварително загрята фурна. Като се изпече запазва цвета си. Обръща се върху мокра кърпа като всяко руло.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5541.JPG
Прави се кремче от 1 бурканче кайсиево сладко и разбити на сняг 2 белтъка+ 4-5с.л. захар.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5551.JPG
Разтила се върху блата.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5561.JPG
Завива се на руло.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5571.JPG
Залива се с останалата смес или друго пожелание.


- разрез
Приятен апетит!

Последна редакция: вт, 06 май 2008, 08:46 от L 0 V E

# 1
  • Мнения: 2 005
Правя го , но само със сладко - без белтъка и като го завия на руло го поръсвам с пудра захар  newsm78  Наистина става перфектно  bowuu

# 2
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ееее, мерси, че ме подсети - отдавна не съм го правила!  Hug

# 3
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Аз смесвам сладкото с разбита сметана или сметана и течен шоки - върховно !

# 4
  • Мнения: 950
Големи благодарности   bouquet  bouquet  bouquet   преди я правех тази рецепта и аз само със сладкото ,но бях загубила рецептата  и така си останах с търсенето  Mr. Green
 Heart Eyes

# 5
  • София
  • Мнения: 15 434
И аз го правя само със сладко от ягоди и пудра захар отгоре.

# 6
  • Мнения: 481
 А майка ми го прави с локум, който предварително нарязва на малки парчета и с малко вода го стапя на гъст сироп. Става нещо като сладко, което разстила върху блата и завива на руло. Отгоре рулото се поръсва с пудра захар и става чудно. Част от разстопения локум попива в блата, а между гънките на блата остават малки парченца локум и така рулото не е сухо и е много вкусно...

# 7
  • Мнения: 5 977
Ето и разрез. Днес си го хапнахме. Сместа е попила в блата и е станало страшно сладко и добре сиропирано. Peace Свърши точно за 10 минути.  Wink


А майка ми го прави с локум, който предварително нарязва на малки парчета и с малко вода го стапя на гъст сироп.
Това е много интересно. Обезателно другия път ще го пробвам с локум.  bouquet

# 8
  • Мнения: 3 804
ще се пробва Peace оба4е една каф,4аша брашно не е ли малко newsm78

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 22:09 от dtti

# 9
  • Мнения: 9 092
и аз това се чудя  newsm78

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 22:38 от pep-4o

# 10
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Рецептата, по която аз го правя е с  1 и 1/2 ч. чаша брашно и около 250 гр. захар. Мажа го само със сладко или мармалад от сливи и го ръся с пудра захар. Има съвсем приличен и скромен вид.

# 11
  • Мнения: 5 977
ще се пробва Peace оба4е една каф,4аша брашно не е ли малко newsm78
Ами не е малко. То се добавя лъжица по лъжица заедно с айс крема при непрекъснато бъркане. Пробвайте и ще видите, че не е никак малко. Рецептата взех от една моя леля, и да си призная за пръв път правя толкова вкусно и нормално на дебелина руло.

# 12
  • Мнения: 9 092
Това е любимото ни "намазано" руло -  страхотно е и на вид, и на вкус

оригинала изглежда така




А това пък

 е любимото ни бързо руло -  колкото и да нямам време винаги 
..... Има съвсем приличен и скромен вид.




Ако го поднеса  разпльокнато никой няма да хапне от него, колкото и вкусно да е.

# 13
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Пепчо, така изглежда и моето. Говоря за поръсеното с пудра захар. И рецептата ми е почти същата. Само сода не слагам и яйцата са 6. Може би и затова брашното при мен е малко повече.
Обаче не зная дали ще докарам на вид шоколадовото ти руло, а толкова ме впечатли.

# 14
  • Мнения: 3 830
М, супер. Записвам си го.  chef Мерси  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт