4 чаши брашно
1 кубче мая - става и от малките кубчета от 20г
3/4 чаша олио
1 чаша прясно мляко, в което разтваряме маята
щипка сол - в брашното
щипка захар в маята и млякото
За плънката: 2 белтъка и сирене
жълтъците за намазване отгоре
Продуктите се омесват на тесто-става много мекичко и се меси не повече от 5-6 мин. Разделяме готовото тесто на 6 равни части и започваме да обработваме топките една по една. Разстиламе с пръсти кръгчета от всяка топка, режем кръга на 8 триъгълничета и отгоре слагаме от плънка, приготвена от 2 белтъка и натрошено сирене. Навиваме на кифличка и редим в тава-количеството е точно за две големи тави, колкото побира голяма фурна. Отгоре се намазват с жълтък и се посипват със сусам или маково семе, както обичате!
Стават невероятно вкусни и издържат в затворен съд дори и седмица, ако останат, разбира се. У нас се изяждат за един следобед
Ето и снимки: на нарязаното кръгче с плънката http://www.bgphoto.net/photos/21055/o633454193889751250.jpg
и на готовите кифлички http://www.bgphoto.net/photos/21055/o633454192983501250.jpg
Добър апетит!!!