Вземате около 300-400 грама пилешко месо (аз смесвам бяло и от бутчета) обезкостявате го и нарязвате на кубченца. Слагам го в купа с марината, която приготвям от: соев сос, лимонов сок, зехтин, малко горчица, сол, черен пипер и малко подправка за скара на Меркурий. Оставям поне 5-6 часа , най-добре едно денонощие месото в маринатата.
В глинена тенджера нареждам пресни картофи около 1-1.2 кг.(желателно е цели, затова избирам по-малки) Върху тях слагам 500гр печърки нарязани на лентички. Най-отгоре слагам месото заедно с маринатата. Добавям още малко зехтин и риган и пека на силна фурна докато се свари месото. Приблизително 1 1/2 часа.
След като се изпече чуквам 2-3 яйца върху ястието и затварям капака за да се задушат.
Най-накрая изливам предварително приготвен сос от 200-300 грама прясно мляко и 200 грама топено сирене(нарязано на филийки).
Поднасяте с прясно нарязан магданоз.
Добър апатит!
п.п Съжалявам за неточните мерки, но имам навика да готвя на око