Сладкиш с череши

  • 8 851
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 441
Давайте идеи. Яла съм на гости преди време - черешите бяха в тестото, отгоре беше поръсен с пудра захар...май имаше канела, така ми се яде Embarassed

# 1
  • Мнения: 72
Това е кексът, който правя всяка година по черешово време.

ПРОДУКТИ:
125 г масло
1 ч.ч. пудра захар
3 яйца
2 ч.ч.брашно
0,5 ч.ч. прясно мляко
1 бакпулвер
0,5 кг череши
2 ванилии

ЗА ПОРЪСВАНЕ:
бучка масло колкото орех
1 с.л. брашно
1 с.л. пудра захар
0,5 ч.л. канела

Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме последователно яйцата, брашното, пресято с бакпулвера, млякото и ванилията, като бъркаме непрекъснато. Когато сместа се хомогенизира напълно, я изсипваме в кексова форма или тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно. Отгоре нареждаме черешите, изчистени от костилките и оваляни в брашно.
От продуктите за поръсване правим смес на трохи и с тях посипваме сладкиша. Печем в предварително загрята силна към умерена фурна. Като изстине се поръсва с пудра захар.
Надявам се да ти хареса newsm53

# 2
  • Мнения: 441
Благодаря  bouquet ще го спретна тези дни и ще се отчета.

# 3
  • Мнения: 3 743
 eat изглежда ми доста вкусно и лесно за приготвяне  Wink
А с други плодове пробвали ли сте ? Вишни, кайсии...

# 4
  • Мнения: 3 927
На времето правех този сладкиш с вишни:

100 гр. масло
2 ч.ч. пудра захар
4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
3 ч.ч. брашно, зармесени с 1 бакпулвер
1 кг. вишни

Приготовление:
Захарта се бие с маслото до побеляване, прибавят се яйцата едно по едно, след това брашното с бакпулвера и на края прясното мляко. Сместта се изсипва в намаслена тава. Отгоре се разпределят плодовете, оваляни в галета или брашно (за да не потънат много).
 
На мен лично с вишни ми допада повече отколкото с череши Wink
 

# 5
  • sofia
  • Мнения: 1 184
Да ви предложа един много вкусен и лесен сладкиш с череши без печене
Продукти:
200 гр. извара
200 гр. заквасена сметана
5-6 суп.лъж. захар
0,500 гр. череши
50 гр. шоколад
300 гр. бишкоти
2 чаени лъж. инстантно кафе
30-40 гр.(2-3 суп. лъж.) коняк

Начин на приготвяне:
1. Сметаната,изварата и захарта се смесват и разбиват добре.
2. Махат се костилките на черешите и се пасират или нарязват на дребно.
3.Двете смеси се объркват заедно.
4. Кафето се разтваря с топла вода и се прибавя коняка.
5.Бишкотите се потапят за малко в кафената смес, за да се напоят леко.
6.Реди се в малка тава:
бишкоти
смес
бишкоти
смес.
7. Отгоре се настъргва шоколада.
8.Сладкишът се охлажда в хладилник.

Тъй като аз не обичам кафе, а от този сладкиш давам и на дребен Пепи вместо кафено-конячната смес потапям бишкотите в сок от компот. Също става много вкусно.

# 6
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
  • Мнения: 8 231
Черешов сюрприз

Продукти:
200 - 250 г череши
100 г шоколад
200 мл течна сметана
3 с.л. захар
1 с.л. нишесте
за бисквитената основа:
1 пакетче обикновени бисквити
2 - 4 с.л. мед
Начин на приготвяне:
1. Черешите се обезкостяват. Отделят се 10-15. Останалите се поръсват със захар и се сваряват за 3-4 минути. Нишестето се залива с 2-3 с. л. студена вода. Разтавря се и се излива в черешите. Отново се кипва и се оставя да се сгъсти. Смачкват се и се оставят да се охладят. След това се разбъркват с разбитата на сняг сметана.
2.Бисквитите се смилат финно. Добавя се медът и се разбърква, така че да стане на трохи.
3. Шоколадът се разстопява за 15 секунди в микровълнова фурна и се добавя малко прясно мляко или сметана /1 ч. л./.
4. Бисквитената смес се разпределя в метални пръстени, така че да са пълни до 1/3. Притиска се добре. Нареждат се черешите и се покриват със сметаната и се поливат с шоколад и се декорират с листа от мента.

Общи условия

Активация на акаунт