Вземате пилешко месо по избор, може обезкостено, може и на порцийки, може и с друг вид месо Слагате го в йенска тенджерка като на дъното сте сложили малко зехтин или олио. Добавяте няколко (2-3) скилидки чесън нарязан на филийки, около 300 грама цели гъбки ако са дребни или нарязани на лентички за по-едрите, върху тях слагате резенчета топено сирене. Всичко това заливате със сос приготвен от 1 кофичка цедено кисело мляко (сметана или по-мазно и гъсто кисело мляко) 1 чаша бяло вино (аз го замествам със соев сос, когато нямам вино, а и с червено съм пробвала пак става ), сол, черен пипер и малко риган. Задушавате докато омекне месото. Между другото соса се пресича при печенето да не ви притеснява, достатъчно вкусно става.
За гарнитура му подхождат всякакъв вид салати или пържени картофки
Може да пробвате и друг вариант, в който накисвате месото нарязано на лентички (примерно) в марината (лимонов сок, соев сос, зехтин, горчица,миризмички) и след това печете месото само в соса от маринатата. След изпичане изливате соса внимателно в купичка и го бъркате с 1 малка кофичка сметана (150-200 гр.) и 2 яйца. Сипвате обратно соса и оставяте да поседи 5-10 мин. в горещата фурна. Става нещо като сос ала карбонара само, че по-пикантен
Идеи много пробвайте и вие да добавите нещо свежо