Хайде, после ще пусна снимки. Формичките са много сладки, да знаете.
Ето рецептите, които са дали в упътването, ако някой реши да ги пробва за нещо друго.
Предложения за сладоледени сандвичи
Основа от овесени ядки, ром и стафиди
Време за приготвяне 30 мин
Време за печене 15 мин
Получават се два блата с размер 33х23 см
Продукти:
1 ½ ч.ч. фини овесени ядки
1 ½ ч.ч. бяло брашно тип 500
½ ч.л. канела
½ ч.л. индийско орехче
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
220 гр. меко масло
1 ч.ч захар
1ч.ч. кафява захар
3 големи яйца
1 пак. ванилия
1 ч.ч нарязани стафиди
½ ч.ч черен ром
1 ч.ч нарязани орехи
Приготвяне:
1. Загрейте фурната до 160С.
2. Сложете в две тавички с размери 33х23р хартия за печене и я намажете с масло.
3. В малка тенджера сложете рома и стафидите, да заврат и оставете поне за около 1 час. Най-добре е да направите тази процедура още предния ден.
4. Използвайте кухненски робот, за да накълцате на малки парчета ¾ от овесените ядки. Добавете останалото количество овесени ядки, орехите, канилата, брашното, индийското орехче, бакпулвера и солата. Размесете добре.
5. С помощта на миксер разбъркайте маслото със захарта, до получаване на пухкав крем.
6. Бавно добавете яйцата едно по едно, като разбърквате внимателно. Прибавете ванилията.
7. На бавна скорост на прибавете овесената смес към маслената.
8. Накрая прибавете стафидите.
9. Разпределете тестото в двете тавички.
10. Пече се 15-18 мин. до зачервяване
11. Охладете малко и оформете желаните формички.
Основа “Бабините сладки”
Време за приготвяне 30 мин
Време за печене 8 мин
Получават се два блата с размер 33х23 см
Продукти:
½ ч.ч. мазнина
2 ч.ч. фъстъчено масло кремообразно
2/3 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. кафява захар
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
2 големи яйца
1 пак. ванилия
3 ч.ч брашно
Приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180С.
2. В средно голяма купа смесете брашното със содата. Оставете настрана.
3. В друг съд разбъркайте до получаване на гладък крем фъстъченото масло и другата мазнина.
4. Добавете захарта, отново разбъркайте добре.
5. Прибавете яйцата и ванилията, бъркайте до получаване на крем.
6. Накрай добавете брашнената смес внимателно. Размесете до получаване на гладка хомогенна смес.
7. Разделете сместа в две тавички, предварително покрити с хартия за печене.
8. Печете в предварително загрята фурна за около 8 до 10 мин. или до зачервяване.