Пълнени патладжани
за 4 порции:
500 г патладжани
100 г извара/сирене
40 г пармезан
3 с. л. зехтин
2 стръкчета майорана
1 стръкче босилек
1 с. л. сухари
сол, черен пипер
Приготовление:
Патладжаните се измиват, разрязват по дължина и меката част се отделя. Посоляват се отвътре за да излезе горчивината.
В тиган налейте захтин, сложете меката част на патладжаните и пържете 5 минути.
Изпържената част нарежете на ситно или пасирайте и смесете с изварата и подправките. Добавете пармезана и сухарите. Смесете добре.
Патладжаните бланширайте във вода и подсушете на салфетка. Напълнете с плънката. Загрейте фурната до 200°С. Сложете ги в намазана тавичка и печете 25 мин. Сервират се топли.
P.S.Вчера като дадох рецептата, забравих да напиша че малко я видозизмених, не съм слагала сухари, а вътрешността на патладжаните запържих с лук и морков нарязани на дребно.
Това са Преди да ги пъхна във фурната
А това вече изпечени
Много са вкусни