Шоколадов Наполеон

Продукти:
1 пакет точени кори
100 г шоколад
1/2 литър прясно мляко
5 жълтъка
120-150 г захар
4 с. л. брашно
125 г масло
50 г разтопено масло за намазване
Ѕ капсула ванилия /2 пакетчета на прах/
какао за поръсване
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
1.Прясното мляко се сварява.
2. Маслото се нарязва на кубчета.
3.Жълтъците се разбиват със захарта и брашното и постепенно се налива горещото мляко. След това сместа се връща на котлона да кипне, докато се сгъсти, като непрекъснато се разбърква.В края на варенето на крема се слага шоколада и сместа се ароматизира с ванилия. Добавят се кубчетата студено масло. Продължава да се бърка. След като маслото се поеме, кремът се оставя да се охлади, като се покрива с капак или фолио.
4.Три по три корите се поставят в правоъгълна тава, като най-горната кора и на трите пласта се намаслява, общо трябва да станат 9. Разрязват се на ромбчета. Запичат се за 10-15 минути, в предварително загрята фурна на 150С. След това ромбчетата се изваждат и се разделят. Всяка порция се оформя, като се нареждат едно върху друго ромбчета и между пластовете се разпределя крема, най-отгоре крем не се слага, а се поръсва с какао и пудра захар. Преди консумация трябва да се остави в хладилник за 2 часа.