Бебешки сухар на Хипп

  • 1 165
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 239
Здравейте, момичета! Пуснала съм темата и при кърмачките, защото съвсем скоро се отбихме.

Преди малко повече от седмица реших да въвеждам глутена. Дадох бебешки сухар на Хипп, направен на каша с АМ. Давах го само един ден, защото прочетох, че пшеницата била един от най- алергизиращите продукти  Sick, а какво да видя: сухарът на Хипп е с пшенично брашно, освен това има и захар и сол  Tired

Така че съм го давала само един ден като следобедна закуска. Кажете ми опасно ли е, че първата му глутенова храна е била и пшенична и сега, когато вече я е ял, мога ли да продължавам да я давам според вас или трябва да започна отначало редицата овес-ръж-ечемик и чак след това пшеница?  newsm78

# 1
  • Мнения: 690
въведох глутена точно със сухар  Peace ако детето не е имало изявени  алергии досега, не мисля, че е фатално  Peace не спазвах никакви схеми овес-ръж-ечемик ... мисля, че всички сухари имат сол, така че тези на Хип са най-безобидните  Wink поне са био продукт  Peace продължавай да си даваш сухарчето ...

# 2
  • Мнения: 5 940
Веднъж въведен глутенът, се дава всеки ден по малки количества. Спокойно можеш да продължиш, доколкото знам алергичната реакция се проявява веднага, ако има такава. А и детето е достатъчно голямо.
Редицата по глутеново съдържание е важна сама по себе си откъм разнообразие, не бих пропуснала да въведа овес, ръж и ечемик в  менюто на сина ми. Според мен не е задължително обаче въвеждането на глутен в такъв ред. Давай си спокойно сухар.

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 07:47 от valerie

# 3
  • София
  • Мнения: 6 356
защото прочетох, че пшеницата била един от най- алергизиращите продукти

зависи къде четеш. това е спорно твърдение. да, има алергии към пшеницата, но чак пък "един от най-алергизиращите"... не е вярно.
а ако четеш другаде, ще ти се изправи косата от страхотии за овеса, например.

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 391
Щом детето не е имало проблем след яденето на сухара-тогава всичко е О.К

# 5
  • Мнения: 1 449

8 м. е подходяща възраст за въвеждане на пшеница от гледна точка на алергенния й потенциал. Независимо от статистиките и източниците на информация, може вече да се включи в менюто без особени притеснения. По-скоро са пресилени мненията да се отложи след 10-12 м.

Глутен може да се въведе и с пшеница на тази възраст, но трябва да е постепенно – както всяка нова храна. Не се прекалява с количеството и честотата - примерно 1 път дневно глутенова храна през първия месец.

Глутенът се дава редовно (това също е важно) – идеята е, че ако детето има предразположение към цьолиакия, глутенът трябва да се предлага всеки ден, за се проявят симптомите и да бъдат разпознати правилно от специалист. Ако се дава от време на време и в непостоянно количество, детето реално ще бъде засегнато, но симптомите ще останат скрити.

--> Алергията към пшеницата може да се прояви веднага или до няколко часа.
--> Непоносимостта към глутена не е сериозен повод за притеснение, ако няма фамилна обремененост, ако глутен се въведе на подходящата възраст и един важен допълнителен фактор – ако детето е приемало кърма.

# 6
  • Мнения: 239
Момичета, пак дадох пшеничния сухар, но няколко часа след това получи разстройство  Tired Нищо друго ново не е ял, да не би пък да е някакво случайно съвпадение?

# 7
  • София
  • Мнения: 17 591
Твърде вероятно е да е случайно съвпадение. И... имай предвид, че в момента има такъв гаден летен вирус - с разстройство. Следи температурата.

Общи условия

Активация на акаунт