Използвате ли различно от слънчогледовото олио?

  • 18 159
  • 170
  •   1
Отговори

Анкета

Какви видове олио сте изпозлвали вече?

Опции:

* Гласуването приключено: пн, 21 юли 2008, 22:27

  • тук
  • Мнения: 510
Напоследък ми прави впечатление, че се появяват все повече видове олио. Ще се радвам ако споделите кои от тях сте изпробвали вече и какви са впечатленията ви. Освен това в кои ястия съответното олио може да замени традиционното слънчогледово, зехтина или дори маслото.

# 1
  • Мнения: 1 572
използвам вече години царевично олио за готвене и зехтин за салати

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
фъстъчено олио за китайската кухня
сусамено олио за китайската кухня
зехтин за салати и маринати
олио от рапица за салати
олио от distel (не знам как се казва на бг) за пържене
олио от тиквени семки - за маринати и за маска на косата Laughing

май само тези съм ползвала Thinking

# 3
  • София
  • Мнения: 3 271
Само зехтин

# 4
  • Мнения: 3 641
Олио  почти не ползвам.Предпочитам зехтин

# 5
  • Home sweet home
  • Мнения: 54
Царевично олио за готвене и пържене а зехтин за салати.

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ползвам и сусамово олио!  Peace

# 7
  • Мнения: 27 524
Не можах да гласувам, тъй като си дала само една възможна опция, а моите отговори са три - царевично, фъстъчено и от гроздови семки. Но ползвам олио в крайни случаи и понякога за готвене, иначе само зехтин.  Peace

# 8
  • Мнения: X
Използвам ги всичките,затова не мога да гласувам точно.Всички,освен лененото стават за готвене.
Има и орехово,лешниково ,но доколкото знам не стават за термична обработка.

# 9
  • Мнения: 6 712
Слънчогледово олио за пържене, за салати - зехтин Simple Smile Ще взема и аз да пробвам обаче някое различно

# 10
  • Мнения: 5 001
Пробвала съм за салати олио от гроздови семки.Царевичното също го харесвам....

# 11
  • Мнения: 27 524
Царевичното също го харесвам....

При нас поне, не знам дали е така по принцип, царевичното има доста странен и силен дъх и за салати например ми мирише. И за тестени изделия - също остава остатъчна миризма и вече не го купуваме. Твоето има ли дъх или не?  Thinking

# 12
  • тук
  • Мнения: 510
Благодаря за забележките. Допълних анкетата и позволих повече от един отговор. Аз много исках да опитам оризово, но никъде не намерих в какви случаи се използва. Не е прекалено скъпо, но 10 лв. , за да разбера, че не струва ми се сториха множко Sad

# 13
  • тук
  • Мнения: 510
Използвам ги всичките,затова не мога да гласувам точно.Всички,освен лененото стават за готвене.
Има и орехово,лешниково ,но доколкото знам не стават за термична обработка.

А ще ми кажеш ли оризовото има ли миризма ?  Praynig

# 14
  • Мнения: 5 001
Царевичното също го харесвам....

При нас поне, не знам дали е така по принцип, царевичното има доста странен и силен дъх и за салати например ми мирише. И за тестени изделия - също остава остатъчна миризма и вече не го купуваме. Твоето има ли дъх или не?  Thinking
Има ,ама лекичко...Не е тежък аромата му.За салата е супер  Peace

Общи условия

Активация на акаунт