Бисквитки с мед и сусам

  • 905
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 447
Продукти:

2бр. яйца (едното без белтък)
220гр. пудра захар
2 с.л. пчелен мед (захаросан)
400гр. брашно
100гр. прясно мляко
50гр. царевично олио (може и обикновено)
100гр. сусам
1/2 течна ванилия на д-р Йоткер
Канела
Индийско орехче
Хартия за печене

Приготвяне:

Разбъркайте яйцата с пудрата захар и меда, като предварително сте отделили единият белтък.
Супените лъжици мед е хубаво да са по-пълни, за това написах, че е захаросан, защото, като
загребеш и може да понапълниш лъжицата. Оставете ги хубаво да се разбият и добавете млякото.
След това добавете бавно и олиото. Добавете канелата - по ваш вкус, ванилията, сусама и индийското
орехче (не прекалявайте с него). Идва реда и на брашното - лъжица по лъжица. Следете да не
стане много течно или твърдо тесто, аз експериментирах и леко на око ги карах нещата. Необходимо е
да се получи смес удобна за шприцоване. Моята май стана малко по-твърда и ми отказа ел. шприца,
та последната част от сместа я правих на топчета и леко приплесквах в тавичката. Понеже сместа
лепне си намокрете ръцете с вода (който няма шприц). И така, нека бисквитките да бъдат оформяни
в не моного дебела форма, за да се изпекат по-лесно в умерена, фурна 150-160 максимум без вентилатор,
докато не станат златисто кафяви. Е, може и леко да ги по препечете да станат хрупкави. Оставете ги
да изстинат и после - бон апети! Heart Eyes

Надявам се да ви харесат!  chef

п.п. За да ви е по-удобно може да използвате вместо олио за намазване на тавичката хартия за печене
иначе едвам ще се отделят  Peace

# 1
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
А снимка няма ли, да видим как изглеждат......

# 2
  • София
  • Мнения: 3 789
Мдааааа, звучи вкусно, но ако има и снимков мат'риал, да нахраним първо очите, после и небцето.....
 Hug

# 3
  • Мнения: 4 447
Имам още няколко останали и обещавам да ги снимам и да ви ги покажа  Peace

# 4
  • Мнения: 265
Ще се пробвам , харесвам всичко което е със сусам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт