Орехова пълнозърнеста пита със стафиди

Продукти:
300 г брашно
150 мл хладка вода
Ѕ кубче мая
50 г орехови ядки
50 г стафиди
1 с. л. кафява захар
1 с. л. орехово масло
1 ч. л. сол
олио за намазване

Начин на приготвяне:
1.Маята се поставя в купа и се смесва с кафявата захар, налива се малко от водата. Бърка се, докато маята и захарта се разтворят. Оставя се да шупне за около 5 минути.
2.Брашното се смесва със солта. В средата се оформя кладенче и се изсипва маята, налива се останалата вода. Разбърква се и се меси около 5-10 минути върху набрашнен плот. Разточва се на правоъгълник. Намазва се с ореховото масло и се поръсва с натрошените орехи и стафидите. Завива се на руло и се омесва още веднъж, внимателно се оформя на питка, като трябва стафидите и орехите да останат във вътрешността. Поставя се в купа, намазва се с останалото орехово масло. Втасва покрито около 1-2 часа, на топло.
3.Питката се поставя в намаслена тава и се пече в предварително загрята на 200 С фурна, 20 минути.
4.Щом е готова питата се напръсква с вода и се покрива с кухненска кърпа, за да се запари, за около 5-10 минути.