Продукти:
Готово тесто (имах подръка)
Една средна глава лук, гъби - аз ползвах замразени, но ще стане и с пресни, замразен грах и 5 малки кренвирша.
За заливката отгоре:
3 яйца, настърган пармезан, може да се сложи сирене или кашкавал, половин кафена чашка прясно мляко, сол, черен пипер.
В тиган със загрят зехтин се запържват в тази последователност лука, гъбите, кренвиршите и грахът.Слага се сол и черен пипер малко.
Сместа се изсипва върху тестото от което предварително изрязях ленти за украса, отгоре се залива с яйчено- сиренената смес, и се слагат лентите. Пече се в предврително загрята на 200 градуса фурна за около половин час. Аз намалих градусите на 180 последните 15 минути защото се надигна неравномерно тестото.
Стана много вкусна.
П.С. По принцип оригналната рецепта е със шунка, но аз нямах и я направих с кренвирши.