Солена торта с грах, гъби и кренвирши

  • 1 412
  • 5
  •   1
Отговори
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Отдавна исках да направя нещо подобно и ето какво се получи. Надявам се да ви хареса Hug





Продукти:

Готово тесто (имах подръка)
Една средна глава лук, гъби - аз ползвах замразени, но ще стане и с пресни, замразен грах и 5 малки кренвирша.
За заливката отгоре:
3 яйца, настърган пармезан, може да се сложи сирене или кашкавал, половин кафена чашка прясно мляко, сол, черен пипер.
В тиган със загрят зехтин се запържват в тази последователност лука, гъбите, кренвиршите и грахът.Слага се сол и черен пипер малко.
Сместа се изсипва върху тестото от което предварително изрязях ленти за украса, отгоре се залива с яйчено- сиренената смес, и се слагат лентите. Пече се в предврително загрята на 200 градуса фурна за около половин час. Аз намалих градусите на 180 последните 15 минути защото се надигна неравномерно тестото.
Стана много вкусна.    chef






П.С. По принцип оригналната рецепта е със шунка, но аз нямах и я направих с кренвирши.

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 11:19 от Lindita

# 1
  • Мнения: 4 433
Аз обичам солени торти ще я пробвам   chef

# 2
  • София
  • Мнения: 2 430
аз също обичам солени торти,правя си и тази с палачинките и постен хайвер(грис,майонеза и кромид пасиран)ще пробвам твоята рецепта  chef

# 3
  • Мнения: 3 886
МИсля да я опитам но какво е пармиджано Embarassed Embarassed

# 4
  • Мнения: 1 777
МИсля да я опитам но какво е пармиджано Embarassed Embarassed
Вид кашкавал -пармезан. Simple Smile

# 5
  • Мнения: 3 886
МИсля да я опитам но какво е пармиджано Embarassed Embarassed
Вид кашкавал -пармезан. Simple Smile
Ух Embarassedкак не се сетих

Общи условия

Активация на акаунт