Източник : http://www.kozmetikata.com/browse.php?rubrid=53
Замразен йогурт с банани и ягоди
Продукти:
2 узрели банана
1 чаша ягоди на парченца
1 чаша обезмаслен йогурт
1/2 чаша пресята пудра захар
1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
Поставете всички продукти в миксера и разбийте до получаване на гладка смес.
Излейте сместа в пластмасова купа за фризер, затворете я с капака и поставете във фризера.
Замразете до вид на сладолед.
калории мазнини
74 0
********************************************************************
Печено сирене Моцарела с индианска салата
Приготвяне: 20 минути
Време за готвене: 5 минути
Продукти:
65 гр пресен джоджен
4 супени лъжици кисело мляко
50 гр сирене Чедар
2.5 см корен Джиндифил
2 счукани скилидки чесън
1/2 супена лъжица препечени зрънца кимион
1/2 супена лъжица риган
2х375 гр сирене Моцарела
6 супени лъжици олио
сок от 2 лимона
1 глава червен лук, нарязана на ситно
2 червени пиперки, нарязани на парченца
3 домата, нарязани на дребно
2 филийки черен хляб - на парченца
1 малка червена чушка
50 гр кориандър
25 гр пресен джоджен - накъсан
Начин на приготвяне:
За пастата - нарежете на дребно свежия джоджен и го смесете в купа с киселото мляко, настърганото сирене Чедар и настъргания корен джинджифил. Добавете чесъна, кимиона, ригана и разбъркайте до получаване на гъста паста.
Нарежете Моцарелата на парчета с размери 8х5 см, като ги разрежете на 3 секции (но не до края), спирайки на 1.5 см от края.
Намажете гъсто вътрешните страни с пастата, нанижете всяко от парчетата на две дървени клечки и запечете в предварително загрята фурна за 4 минути като ги обръщате често за да не залепнат.
За салатата - смесете олиото, сока от два лимона и 2 супени лъжици вода в голяма купа. Добавете нарязаните на парченца чушки, домати, лук, парченцата хляб, лютата чушка, джинджифил, риган, листенца джоджен и разбъркайте добре.
В порционни чинии се сервира салатата, отгоре се нареждат парчетата сирене и ако е останало от пастата се полива по малко отгоре.
*****************************************************************************
Картофени кладенчета
Необходими продукти:
4-5 средно големи картофа
1/2 пакетче краве масло
1 яйце
4 лъжици брашно
доматен сос (от два домата)
50 гр кашкавал
смлян черен пипер
сол
магданоз
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват и пасират. След това се омесват с яйцето, половината от маслото, брашното, черния пипер и солта. От получената смес се оформят картофени кюфтета, като в средата се прави дупка. Намазват се с останалата част от маслото и доматения сок. Дупчиците се пълнят с настъргания кашкавал и се пекат в намаслена тава.