200-300гр.-колбас
200-300гр.-кисели крастави4ки
2-3 сварени яйца
може да се сложи и грах или царевица според вкуса(или сварен морков)
1 краве масло,2 кутийки майонеза
сол на вкус
Картофите се сваряват като за пюре.Краставиците,колбаса,моркова се нарязват на ситно(като за руска салата.Смесват се в купа.Когато картофите се сварят се намачкват на пюре и се смесват с останалите продукти,1/3 от майонезата(кутийка и половина) и маслото.Може да се бърка с ръце до полу4аване на хомогенна смес.
Изсипва се в кръгла форма за торта и се слага в хладилник докато стегне маслото.Когато е готово формата се маха и отгоре и отстрани се намазва с останалата 4аст от майонезата.След това се настъргват яйцата(може и само жъктък-става по-красиво).Сервира се нарязано на триъгълни пар4ета като мезе за ракийката
Да ви е сладко!!!