Болеста на 21 век е нездравословното хранене. Не се засмисляме какво ядем, а храненето ни се превръща в ангажимент, който изпълняваме всеки ден без да се замисляме какво пречинаваме на оранизма ни. Когато в тялото попадне храна или течност, то се абсорбира (поглъща). Способността ни да нахраним тялото си се свежда до способността да абсорбираме храни и течности. След като сме погълнали яденето, т.е. сме абсорбирали храната или питието, организма започва нормалния процес на храносмилане. Това е естествената способност на организма да разлага храната на хранителни вещества, които се уссояват или се асимилират от кръвоносната система в тънкото черво чрез така наречените “власинки”. Следователно процесът на абсорбиране включва храненето и пиенето, а асимилирането е естествения процес на разлагане на храната в организма и вмукването в кръвоносната система. Това е начинът, по който всички се изхранваме – абсорбиране и асимилиране. Нека накратко проследим процеса на храносмилане след приемане на храната. Първоначално се сдъвква и смесва със слюнката, след което преминава в стомаха. Веднъж попаднала там, храната се втечнава от смес от хидрохлорна киселина и пепсин, отделени от стомашната стена. Процесът на храносмилане започва със сдъвкването на храната, продължава в стомаха, а след това – в горната част на чревния тракт, където се складират някои елементи, така наречените “микроелементи”, необходими за по-нататъшното разлагане на храната на хранителни вещества и микронутриенти. Набавят се предимно чрез плодовете и зеленчуците, но поради факта, че те се берат зелени и се транспортират на дълги разстояния, тези микроелементи рактически не се съдържат в нормалната ежедневна храна. Те са много особени елементи, предимно метали като хром, селен, магнезий, цинк, и калай. Намират се в много малки микроскопични количества, но играят изключителна важна роля за храносмилането и увеличават способността на организма да асимилира храните, които приема. Ето защо човешкия организъм използва микроелемнти при разлагането на някои храни на хранителни вещества и микронутриенти. Хранителните вещества се абсорбират врез власинките на тънкото верчо и попадат в кръвния поток като субстанция или храна. Само за сведение, тънкия дял на верово е дълго приблизително 16 метра! След като храната се разложи, тя преминава през стомаха в тънкото чевро. Това е онази част от тялото, чрез която всички ние се “храним”. В тънкото черво се намират малки издатъцу, подобни на пръсти, наричани власинки. Именно на тези власинки се дължи асимилирането на хранителните вещества в кръвния поток. Доказано е, че повредените власинки са основния фактор, поради който правилно абсорбиране и асимилиране на храната притежава средно един от всеки сто човека. С течение на годините власинките на много хора намаляват или се увреждат. Пречините за това са няколко, но основната е стресът. На второ място се нарежда храненето, алкохолът и пушенето. Увредените власинки могат да се прочистят чрез хранителни добавки.  Ето какво става когато започнете да вземате програмата за клетъчно хранене ShapeWorks. Тя съдържа необходимите за клетките на тялото ни микроеменети и микронутриенти и е така подготвена, че да компенсира неспособността на организма (поради липсата на тези елементи и увредените власинки на тънкото черво) правилно да смила и усвоява храната. Не е небходимо оранизмът да разлага храната, тъй като това предварително е направено. Само този факт дава възможност за нещо невероятно!