Но аз не можах да намеря отговор на въпроса си
Живея в чужбина, все чета и чувам за полезността на тази Елда и ето, че ми изпратиха колет от България с един пакет Гречка-Елда. Зрънцата оприличавам на леща.
Прочетох рецепти в гугъла и я накиснах от вечерта, сутринта беше се разтворила, сварих я, пасирах я , бебчо яде от нея, харесва му...но трябва да е много добре пасирана иначе люспите явно му пречат.
Та въпросът ми е относно люспите, които още при варенето се отделят от Елдата, аз се опитвам някои да отстраня, но всички е невъзможно, страхувам се, че ще дразнят много стомахчето на бебчо. /ние сме на 11 м./
Четох още из форумът, че в България се дава на деца след 6 месеца, защото повишавала хемоглобина, била полезна ...ит.п.,но аз си мисля, че на едно 6-месечно бебе стомахчето му е още много нежно и люспите биха му навредили, колкото и да са пасирани!!??
Вие как я давате? /мисълта ми е за люспите, не за рецепти / тези люспи не мислите ли, че могат да раздразнят стомахчето? Как процедирате по този проблем?
Благодаря ви предварително за съветите и отговорите