Въпросче за Ашуре

  • 2 463
  • 5
  •   1
Отговори
  • Кубрат/ Пишурка
  • Мнения: 4 272
 
  Някой може ли да ми каже как се прави Ашуре? PraynigБлагодаря ви предварително.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 21:27 от Erica

# 1
  • Мнения: 3 621
Майка ми го прави като вари жито /от това което се продава в църквите/ като слага също и стафиди, и сушени ябълки и круши, нарязани на малки парченца, и орехи. Ние не го обичаме много сладко затова слага съвсем малко захар

# 2
# 3
# 4
  • Мнения: 5 001
Янчеее  Hug Hug Hug Hug Hug Hug


Ето моя вариант:

Ашуре.
Накисваш от вечерта 1 ч.ч жито.На другия ден го слагаш да се вари с водичка.Като се свари житото(то се разпуква и става мекичко),може да добавиш още вода,колкото искаш да ти е количеството на този десерт.Подслаждаш със захар на вкус и добавяш,стафиди,нарязани орехи и размито във вода нишесте "Ванилия".При сипването на нишестето бъркаш непрекъснато,за да стане гладко.После сипваш в купички и като се охлади.....ммммммм.Хитроста при този десерт е да не стане много житено(гъсто),нека да има и от нишестето кремче. 
 

# 5
  • Кубрат/ Пишурка
  • Мнения: 4 272

 Благодаря на всички за рецептите.Непременно ще ги изпробвам.

                                           chef

Общи условия

Активация на акаунт