Това е една рецепта, която ползвам от години, научих я от един немски сайт, но е много сполучлива, и искам да я споделя с вас, а освен това е лесна за изпълнение и е много трайна.

Продукти:
1,5 кг. тиквички (може и по-големи от градината, като се обелват)
5 големи глави лук
2 с.л. сол
3 ч.ч. оцет
3 ч.ч. захар (аз слагам 2, че ми идва малко по-сладко)
1ч.л. къри
1 ч.л. червен пипер (сладък или лют)
1 ч.л. черен пипер
1/2 връзка копър

Тиквичките се нарязват на парченца, лукът се обелва и нарязва на кръгчета. Поръсват се с подправките и солта и се оставят да постоят 3-4 часа в голяма тенджера. Добавят се останалите продукти и се слага да заври на котлона, като се вари не повече от 3-4 минути. По този начин остават хрупкави. Веднага се слагат в буркани с винтове и се обръщат наобратно, докато истинат. Същата рецепта може да се приготви и с краставици.  Аз ползвам тиквички, които майка ми отглежда в изобилие, и като няма какво да правя с тях - на туршия. Много е издръжлива, на хладно място издържа до 2-3 години, но при нас не се задържа. Да ви е сладко, чудесно мезе за ракия  Wink