боб в гърне с пушени свински ребра

  • 10 703
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 336
Яла съм и знам, че е вкусно, но не съм го приготвяла. Ако някой може да даде идея как се прави ще съм му благодарна  Wink.
Приемам също и други предложения за ястия с ребърца.

# 1
  • Мнения: 5 001
Леко поуваряваш боба с 1 глава лук,1 морков.Прехвърляш в гърнето(гювеча),добавяш пушените ребра,похлупваш и буташ във фурната.Когато боба уври добре ,тогава се посолява.Това е.

# 2
  • Мнения: 27 524
Аз пък директно всичко слагам в гювеча - кокали, боб, подправките, малко лук, посолявам, вода и на не много силен огън няколко часа, става супер  Peace

# 3
# 4
  • Мнения: 503
Ако не можеш да намериш пушени ребра вариант е да мариноваш ребра в смес от стрито кубче булъон Костиля , олио и малко настърган лук.

# 5
  • София
  • Мнения: 128
   Аз накисвам боба 1 час във вода, после сварявам малко в херметическата, в гърнето нарязвам 1 връзка магданоз, 1 копър, 2 стъка целина , 1 глава лук, 1 зелена чушка или 1-2 сухи , джоджен и чубрица . правя запръжака (единствено на боба иначе не съм и фен ) от олио в тигана и 2 супени лъжици брашно да са равни като стане златисто брашното добавям домати имам настъргани в буркани и червен пипер ври 30 сек и добавям от бульона на боба после изсипвам боба в гювеча при подправките заедно със соса и кокалите слагам там и пека 1.30 -2 ч.
  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт