Петел

  • 4 947
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 163
Свекъра ми ми донесе месо от домашен петел. По точно бутовете и филето. Дайте идеи как да го сготвя. Правила съм с ориз и печено и супа съм правила ама нещо става безвкусна. Напишете ми нещо изпитано и по различно.

# 1
  • Мнения: 6 472
Ей тука съвсем скоро я бистрихме тази тема Grinning
При мен най- добре се получава като набутам всичко в гювеч с много лук, вино и подправки.

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 515
Скоро готвих от тези пернати  Laughing с прясно зеле. Много хубаво стана. Само че преди това го варих около 30 мин в тенджерата под налягане и после в гювеча - на дъното малко мазнина с червен пипер, после половината зеле, месото и пак зеле. След 3 часа пачене стана екстра.
П.С. Според бабата ма мъжа ми дори не е нужно да са вари петела специално за зелето. Зелето спомагало за доброто увиране на каквото и да е месо. Обаче аз това не съм го пробвала. Не ми се рискува като че ли точно с петел.

Общи условия

Активация на акаунт