Продукти:
2 ч.ч. царевичен грис
2 ч.ч. вода(+щипка сол)
Водата(+щипка сол) завира и с нея се залива гриса. Оставя се да изстива.
Към изстиналия грис се прибавят:
3-4 яйца
1 кофичка кисело мляко, като в него е загасена 1ч.л. соба бикарбонат
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
С миксер се разбиват всички продукти. Маже се с олио тава и се изсипва сместта. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. До зачервяване. Може би около 30-35мин.
Да си добавя бележките. Тази вечер бях сложила малко повече грис и вода. И нямах време да го чакам да изстине много. Но не беше и горещ. И сложих едно яйце повече, а млякото ми бе много рядко(купих от евтините ). Сложих по-малко олио отколкото в рецептата, и използвах кафява захар. Честно - не стана много гъсто, но за сметка на това после се получи много пухкаво. Содата беше също малко повече. Смятам,че продуктите леко могат да варират, но все пак в поносими граници. Когато започнах да бъркам, включих фурната и после колкото се бе загряла - толкова. Не ползвах вентилатор.
Ето го и резултата: