Питка за бъдни вечер-каква и как?

  • 2 364
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 59
Мили момичета,моля за помощ имам желание да омеся сама питка за празника,но си нямам идея нито знам рецепта.......ще съм ви благодарна,ако ме посъветвате,как да замеся,колко да фтаса,и как се пече?

# 1
  • Мнения: 159
Мила, точно този въпрос ме интересува и мен,, но не знаех как да създам темата. Благодаря че си го направила. Ще чакам с  нетърпение, дано ни помогнат. Успех и весели празници. Hug

# 2
  • Мнения: 27 524
Ох, теми да искате за таз пуста питка  Tired Joy

Моята е:

брашно, вода, малко сол и сода, това е за Бъдни Вечер. О, и паричка  Wink

# 3
  • Мнения: 159
Ето две питки, аз мисля да пробвам втората:


В тази традиционна пита, приготвяна за Бъдни вечер, се слага пара, за късмет.
Продукти: 1 кг брашно
2 ч.л.суха мая
1 ч.л.сол
2 ч.ч.вода
сусам за поръсване (по желание)
Начин на приготвяне: Маята се размива в малко вода (хладка). Добавя се солта, брашното и водата и се омесва тесто, което не трябва да е много твърдо или меко. Втасва 1 час.
Пъха се паричката в тестото и питката се пече в намазнена и набрашнена тава, на 200 градуса, до златисто.
След като извадем питката от фурната, я поръсваме с малко вода и я завиваме с кърпа.


http://bgkulinar.net/recepti.php?id=1433

# 4
  • Мнения: 1 313
Аз правя ето тази питка на Бъдни вечер Peace
Содена питка

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 2 565
esy, много добре изглежда содената ти питка!
В какво форма я правиш?! Peace

# 6
  • Мнения: 1 313
Формата ми е висока от алпака 20см./в дм. и за това става висока.
Също така и пухкава става, пека я преди да седнем да се храним, за да е топличка и мека  chef

# 7
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Еsy, страхотно изглежда питката ти ! Ще я направя за Бъдни Вечер  Simple Smile

# 8

Общи условия

Активация на акаунт