2 ч.ч. олио (може да се замести и с 1 чаша олио и 1 мас, стават още по-крехки, но тъй като ги правих за Бъдни вечер са си постни)
1ч.ч. бяло вино
Брашно, колкото поеме, за твърдо тесто.
След омесване е хубаво тестото да се остави да почине 10-на минутки (първите, които направих веднага след омесване стоят малко "рошавки", а последните са гладички). Разточва се на кора 2-3 мм дебела и се реже на триъгълници (най-хубави ми се получиха при височина на триъгълника около 10 см и основа 5 ). В основата на всеки триъгълник се слага парченце локум/мармалад, може и орехче, и се завива на кифличка. Пекат се до порозовяване и след това се наръсват обилно, ама много обилно, с пудра захар. За тази доза на мен ми отиде над 1/2 пакет.
Надявам се да ви харесат
Хубави празници на всички