Ето и какво ще ви бъде нужно ако решите да пробвате:
3 яйца
1ч.ч. захар
1/2 ч.ч. мас
1 пак. амонячна сода
1 чаена лъжичка сода за хялб
ванилия
брашно за меко тесто
От продуктите се меси меко тесто като за курабии.Разделя се на 3 части,ето ги:
От всяка част се разстила с пръсти кората на дъното на обърната тава (аз това не го спазих.пекох ги във тавата обилно намазнена и набрашнена).Разстланият ми блат изглеждаше така:
Пече се на умерена фурна до леко зачервяване,моите опечени блатове изглеждаха така:
За да се извади блата,ако като мен печете във тава е нужно леко да отлепите с нож краищата на блата и да обърнете в по широк съд (аз почукнах тавата за да се отлепи и падне блата ) На пръв поглед ми изглеждаше мисия невъзможна че това нещо ще излезе от тавата,но излезе и то лесно.
След като опечете слепвате блатовете със следният крем:
1л. прясно мляко
1ч.ч. захар
1/2 пак.масло
7с.л. брашно или 1 пак. нишесте
Аз готовата торта немога да покажа в момента защото ще я слепвам утре и ако има интерес ще я покажа.Просто реших да дам една идейка на някой който търси сравнително лесна и бърза тортичка за празника
Трябва да кажа също че рецептата за тази торта е от една безценна за мен книжка "Кейкове и торти" на Кънка Ковачева.Имам я от тийнеджърдките си години и каквото и да съм направила от там всичко се получава