Какъв пастет?

  • 23 317
  • 49
  •   1
Отговори
  • Мнения: 389
Здравейте, момичета!
Кажете кои пастети са добри и с възможно по-малко буклуци в тях. Досега пастет вкъщи не се купуваше, но Криско започна често да споменава за филийка с пастет.
 

# 1
  • Мнения: 901
приготви си сама- не е трудоемко, моите деца умират за ето този

Пилешки пастет

# 2
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Мммм Марабу, звучи супер! А колко горе-долу издържа в хладилник? И дали мога да си направя консерви?  Thinking

# 3
  • Мнения: 22 867

Ето и рецептата на desi_minkova. Голяма вкусотия е! И малко допълнителни разяснения.

# 4
  • Мнения: 9 107
ето и този Пастет от птичи дробчета.

Затваря се в бурканчета - малки, че по-удобно, варят се 1 час и се използват до 6 месеца.
Правят се в студено време, като сега.

# 5
  • Мнения: 901
Мммм Марабу, звучи супер! А колко горе-долу издържа в хладилник? И дали мога да си направя консерви?  Thinking

ами не знам  newsm78
 при нас не издържа повече от 1 седмица в хладилник, тъй като съпруга ми и синът ми са големи фенове на пастета  Simple Smile
Може би както Пепи е писала също могат да се приготвят.

# 6
  • Мнения: 293
Това е моят пастет:
250 гр. свински черен дроб;
1,250 кг шарено свинско месо /месо и сланина/
200 мл прясно мляко /сварено/
4 яйца /разбити/
1,5 кибритени кутийки сол
черен пипер /смлян/

Дроба и месото се мелят два пъти в месомелачка на много ситно - става кашесто подобна смес, смесва се с останалите продукти и се разбива всичко много добре /по възможност с миксер/. Пълнят се малки бурканчета и се варят 3 - 4 часа. Изтрайва дълго време. Когато отворя бурканчето, преди употреба разбивам пастета с вилица. Отвореното бурканче не бива да престоява повече от 2 дни в хладилника!

Ако искате по-голямо количество консерви, ето:
2 кг черен дроб
5 кг шарено свинско месо
1 л. прясно мляко
15 яйца
по 1 заравнена кибр.кутийка сол на 1 кг месо
1 пакетче смлян черен пипер.
Технологията на приготвяне е същата.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 00:28 от nela_66

# 7
  • Мнения: 293
А сега се сетих за един много бърз пастет от пилешки дробчета:
в 25 гр. краве масло, на тих огън запържвам 225 гр. пилешки дробчета, после разбивам на пюре със 100 г размекнато масло, добавям сол и черен пипер.
 А лесен пастет се прави от сварено месо, смляно или претрито през цедка /зависи от месото/, разбъркано с краве масло в съотношение 50:50, сол и черен пипер. Ако ви се струва много маслото, сложете по-малко. Към месото може да се добави и сварен дроб и по желание - портокалов или лимонов сок.
Има много видове пастети, които може човек сам да приготви, без да се страхува, когато купува съмнителни, със странен, гаден вкус продукти на родната ни хранителна промишленост.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 00:57 от nela_66

# 8
  • София
  • Мнения: 12 554
Ако все пак решиш да купуваш - детският на Янев е много хубав. Аз купувам на Кало от него.

# 9
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
мъжът ми обича подобни неща, може да му направя...
не става ли мазно с толкова много масло  Thinking, ще ми мрънка после Mr. Green

нямам блендер - мога ли с пасатора да пюрирам или е твърде гъсто?

# 10
  • Мнения: 150
Вкуснотия!
Толкова обичам пастет,а баба го правеше домашен и направо си облиизвах пръстите Simple Smile
Значи е време и аз да направя и да си го сложим в бурканчета!Огромно благодаря за рецептите! Simple Smile Simple Smile
А към авторката-на Янев май са най-читави,ако може да се каже такова нещо за купешки пастет..по-скъп е малко от другите,може би затова.

# 11
  • София
  • Мнения: 4 294
И моите деца обичат пастет, купувам на Тандем ето този

# 12
  • Мнения: 27 524
На Тандем всичките им неща са добри  Peace
Иначе вкъщи купуваме патешки или гъши пастет. На другите нямам много вяра  Confused

# 13
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
без фламбиране получава ли се пастета на деси микова?
Че нещо тази процедурка не я владея  Thinking

# 14
  • Мнения: 940
Аз много обичам пастет. Купувам на фирма Hame--харесвам само Лукс с печено месо. Другите са ми някак будкави. Но нямат боклуци в тях.

http://www.hame.cz/bg/

Общи условия

Активация на акаунт