Има ли нещо вярно в това?

  • 5 884
  • 30
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 596
Здравейте Simple Smile
Има ли нещо вярно в това,когато вариш месо(няма значение какво),като сложиш сол във водата му се изчистват мръсотиите?

Благодаря Heart Eyes

# 1
  • Мнения: 25 586
Аз знам, че ако още в началото сложиш сол, месото ще уври много по-бавно.
Мръсотиите излизат с пяната, не виждам солта какво общо има.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 341






От баба ми знам: месо -без сол;зеленчуци - със сол.

# 3
  • Мнения: 126
     От мен , месото се вари и препенва , като стане почти готово тогава се слага солта да поеме и малко да поври.Така правя аз.

# 4
  • Мнения: 2 803
Аз знам, че ако още в началото сложиш сол, месото ще уври много по-бавно.
Мръсотиите излизат с пяната, не виждам солта какво общо има.

И аз така знам, но на месото хвърлям първата вода, така съм чувала. Със сол ако се вари става по-бавно.

# 5
  • Мнения: 7 418
     Аз също хвърлям първата вода.Посолявам след завирането.

# 6
  • Варна.....
  • Мнения: 1 754
Не хвърлям първата вода, отпенвам.
Но солта накрая- иначе става по- жилаво месото.

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
като се вари месо се слага сол, ако ще се използва бульонът.
така всичко полезно от месото отива в бульона.
ако ще се ползва месото - вари се без сол Peace

препенването не е ли, за да се махне останалата кръв?
какви боклуци излизат от месото иначе  newsm78

# 8
  • Мнения: 1 596
Благодаря момичета,
явно не съм разбрала правилно. Flutter

# 9
  • Мнения: 4 433
Не тя излиза с пяната,не слагам сол докато варя.

# 10
  • София
  • Мнения: 1 341







Аз не отпенвам,защото винаги остават "парцали" от кръвта-
прецеждам бульона през филтър,който поставям в/у цедка.

# 11
  • Мнения: 3 550
Аз слагам солта към края, защото иначе завира бавно. А на пилетата винаги изхвърлям първата вода.

# 12
  • Мнения: 1 282
Аз не отпенвам,защото винаги остават "парцали" от кръвта-
прецеждам бульона през филтър,който поставям в/у цедка.
Hug Супер идейка!

# 13
  • Мнения: 27 524
Да, вярно еPeace За хора с чернодробни или други проблеми, за които е важно храната да е добра и "чиста", лекари и специалисти препоръчват да се кипне месото в подсолена вода, която да се изхвърли и след това да се продължи с готвенето. Така правя и аз  Simple Smile

# 14
  • София
  • Мнения: 12 554
Не варя месо. Пържа го в тиган на ниска температура и се получава нещо като задушаване  по-скоро. Но не му слагам сол.

Общи условия

Активация на акаунт