- 1 бурканче /или 1 опаковка/ МАРИНОВАНА СЕЛЬОДКА /ИЛИ ХЕРИНГА/;
- 1 връзка пресен лук, нарязан на около 5мм;
-3-4 сварени яйца /след това отделяте жълтъците и белтъците/;
- 1 голяма глава червено цвекло, сварено на пара /но не много варено,да е леко хрупкаво!/, ако нямате цвекло, може да го замените с 5-6 средно големи моркова, сварени на пара;
- 2 опаковки майонеза;
- за украсата - няколко малки кисели краставички, няколко маслини, 2-3 стръка пресен копър или магданоз, малък варен морков.
МАРИНОВАНАТА СЕЛЬОДКА /или друга риба-например херинга/ НАКЪСВАТЕ НА ПАРЧЕТА И Я ПОСТАВЯТЕ НА ДЪНОТО НА ТАВИЧКА ОТ ЙЕНСКО СТЪКЛО. НАРЯЗВАТЕ ПРЕСНИЯ ЛУК И ГО ПОСТАВЯТЕ НАД РИБАТА. ПОРЪСВАТЕ С ИЗЦЕДЕНИЯ ЛИМОН.
РАЗСТИЛАТЕ НАД ЛУКА МАЙОНЕЗА /1опаковка/, НАД НЕЯ НАСТЪРГВАТЕ НА ЕДРО РЕНДЕ СВАРЕНОТО ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО /ИЛИ СВАРЕН МОРКОВ/. РАЗСТИЛАТЕ ОТНОВО МАЙОНЕЗА /1опаковка/, НАД НЕЯ НАСТЪРГВАТЕ 3-4 ЖЪЛТЪКА ОТ СВАРЕНИТЕ ЯЙЦА, НАД ТЯХ НАСТЪРГВАТЕ НА ЕДРО РЕНДЕ И БЕЛТЪЦИТЕ.
УКРАСЯВАТЕ ОТГОРЕ С НАРЯЗАНИ ОТ ДРЕБНИ КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ, МАСЛИНИ, ВАРЕН МОРКОВ ИЛИ ЦВЕКЛО ЛИСТЕНЦА ИЛИ РАЗЛИЧНИ ДРУГИ ФИГУРИ - ЦВЕТЯ И Т.Н. СПОРЕД ВКУСА ВИ. МОЖЕ ДА УКРАСИТЕ И С КОПЪР ИЛИ МАГДАНОЗ СПОРЕД ПРЕДПОЧИТАНИЯТА ВИ.
ТАЗИ САЛАТА ПОКРИВАТЕ С ФОЛИО, ОСТАВЯТЕ В ХЛАДИЛНИКА ЗА НЯКОЛКО ЧАСА И СЛЕД ТОВА КОНСУМИРАТЕ С НЕВЕРОЯТНО УДОВОЛСТВИЕ!
АКО ИМАТЕ НАВИК ДА КОНСУМИРАТЕ ВОДКА, ТОВА Е ВАШАТА САЛАТА!!!!!!! ДА ВИ Е СЛАДКО!!!!!!!