| Тортия с грах супер лесно , бързо и най-ве4е вкусно . не бях правила такава докато не ме по4ерпиха миналата седмица и ве4е 2 пъти я направих . горещо препоръ4вам ! продукти зелен грах 500гр яйца 7-8 бр олио или зехтин сол (на вкус) приготвяне наливам в тигана около 1 см олио и изсипвам граха . Аз използвам замразен затова го оставям да се размрази и поомекне . Също оставям да се изпари водата която си е пуснал. В друг съд разбивам яицата като за омлет (ако имате по малко яйца може да се добави дори малко мляко , но аз например се убедих 4е с 4 яица и половин килограм грах не става , граха идва прекалено много и позалепва по тигана ) . Грахът се изсипва в съда с яицата и разбъркваме . Ако тиганът ви е останал "сух" (не е мазен ) добавете малко олио или зехтин . След това изсипваме вси4ко отново в тигана . намаляваме на слаб(или среден ) огън ,слагаме капак и 4акаме . Може да се провери с лъжи4ка или вили4ка отстрани дали се отделя от тигана . разбираме 4е е готова за обръщане когато се отделя добре отстрани и е по4ти изпе4ена (остава много малко те4но отгоре ). Тогава слагаме плоска 4иния колкото тигана отгоре .с едната ръка се държи 4инията с другата дръжката на тигана и обръщаме .след това присипваме тортията отново в тигана да се изпе4е и отгоре . няколко минути само . моят тиган е малък 21 см , но пак ми тежи "упражнението" с обръщането . трябва да го направите много бързо . успех и дано ви хареса ! ако по някаква при4ина е залепнало , се разте4е , не става не се от4аивате . надробявате вси4ко и отново добавяте яйца и пак пе4ете . |