за копривата

  • 1 988
  • 17
  •   1
Отговори
  • Мнения: 158
как да направя коприва, прясно набрана. Знам че трябва да се попари....какво знаете вие   Благодаря. 

п.п. писах в друга тема, но никой не ми отговори и реших да пусна тема че ми е спешно  Embarassed

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 10:03 от L e o

# 1
  • Мнения: 804
Копривата се попарва,аз я вадя от водата и после я приготвям на супа,на ястие с ориз,или слагам в баница вместо лапад.Зависи на какво искаш да я наготвиш.

# 2
  • Мнения: 9 776
Опитай да редактираш заглавието. За копривата - ами както друга зеления предполагам. Ако ще бланшираш - за бързо потопяваш във вряща вода. Можеш да я направиш с ориз или на яхния, супа. Обичайно всъщност.

# 3
  • Мнения: 3 312
може да я направиш на каша  Peace със сушени чушки и орехи  невероятно вкусно е  Crazy   или може да я панираш (с яйце+брашно+сода става идеално)

# 4
  • Мнения: 2 005
Панирана е невероятна  Peace

# 5
# 6
  • Мнения: 2 110
Попарваш я във вряла вода за няколко минути. Нарязваш я на ситно и после можеш да я сготвиш с ориз и месо, като супичка.

# 7
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Ивалина Как панирана????

# 8
  • Мнения: 3 312
Ивалина Как панирана????

може да я направиш на каша  Peace със сушени чушки и орехи  невероятно вкусно е  Crazy   или може да я панираш (с яйце+брашно+сода става идеално)
 

но сместа трябва да е по-гъста  Peace

# 9
  • Мнения: 930
Панирана е невероятна  Peace


това трябва да се опита

# 10
  • Мнения: 1 418
Аз я обичам на пюре.
Попарва се,нарязва се на ситно и се запържва.
Прибавя се червен пипер.
Разбиват се 5-6 яйца с кис.мляко-1 кофичка и
2-3с.л.брашно.Изсипва се всичко при
копривата и се бърка до сгъстяване.

# 11
  • Мнения: 929
 или може да я панираш (с яйце+брашно+сода става идеално)
 
но сместа трябва да е по-гъста  Peace

Аз я панирам по нормалния начин, не смесвам съставките и не ползвам сода

# 12
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 318
Аз я приготвям като спанакът.

Задушавам първо лук, измивам копривата, нарязвам я с голи ръце (те пресните връхчета почти не боцкат) и я слагат да ври. Ориз, домат, малко червен пипер .....

# 13
  • Мнения: 207
Аз също като спанакът.

# 14
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
А на клончета ли я панирате или на лиса? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт