Черен дроб(свински)????

  • 1 215
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 299
Момичета имам малко сварен черен дроб - моля дайте ми идеи как да го сготвя,  че нищо немога да измисля. Мислех да го изпържа с много лук, но незнам трябва ли да го овалвам в брашно, или направо така? newsm78

# 1
  • София
  • Мнения: 3 328
Дроб по селски, дроб - сърма, дроб - чорба - за това се сещам в момента.

# 2
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 595
Бях чела една рецепта за това, че се дробът държи първо в сода бикарбонат, за да му излезе кръвта и така става по пухкав.

След това го слагам в голям тиган с капак  и го захлюпвам, за да се задушава с олио. Той си пуска водичка. Към края слагам лук, нарязан на едро и подправям със сол, черен пипер  и нещо лютивичко. Преди да го махна от котлона слагам счукан чесън и малко бира или вино - 1/2 кафена чашка. Оставям го да се задуши за около 2-3 минути и го дърпам от котлона.

Така става сочен.

Ако се пържи с олио - става по - сух. Добре е леко да се набрашнят парчетата, но лично не го предпочитал така.

За гарнитура - ориз със зеленчуци.

# 3
  • Мнения: 5 299
Бях чела една рецепта за това, че се дробът държи първо в сода бикарбонат, за да му излезе кръвта и така става по пухкав.

След това го слагам в голям тиган с капак  и го захлюпвам, за да се задушава с олио. Той си пуска водичка. Към края слагам лук, нарязан на едро и подправям със сол, черен пипер  и нещо лютивичко. Преди да го махна от котлона слагам счукан чесън и малко бира или вино - 1/2 кафена чашка. Оставям го да се задуши за около 2-3 минути и го дърпам от котлона.

Така става сочен.

Ако се пържи с олио - става по - сух. Добре е леко да се набрашнят парчетата, но лично не го предпочитал така.

За гарнитура - ориз със зеленчуци.

Мерси много за рецептата:lol:.По чиста случайност на обед си правих ориз със зеленчуци Party

Общи условия

Активация на акаунт