ЦИПУРА - ПОМОЩ !!!

  • 8 004
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 437
Съпругът ми купил две риби - добре замразени и очаква да ги приготвя. Не знам как - да я пържа , да я мятам на скарата ?  Thinking

# 1
  • Мнения: 3 251
На едно заведение наблизо ядох "Ципура печена на плоча"-страхотна беше!Предполагам ,че и на скарата ще стане хубаво-после обилно с лимонов сок......М-М-М!!!

# 2
  • Мнения: 3 251
Намерих няколко статии ,но това като ,че ли е най-интересното:как се приготвят някои видове риба:

сладководни
Костур - варен, пържен, паниран, печен на скара и на фурна, задушен;
Сьомга - варена, пържена, печена на фурна и на скара, задушена;
Шаран - пържен, печен на скара и на фурна, задушен;
Пъстърва - варена, пържена, печена на скара и на фурна, задушена;
Сом - варен, пържен, печен на фурна, задушен;
Моруна - варена, пържена, панирана, печена на скара и на фурна, задушена;
Толстолоб - пържен, паниран, печен на скара и на фурна;
 

--------------------------------------------------------------------------------
 

морска риба и мекотели
Херинга - пържена, печена на скара и на фурна;
Сардина - пържена, печена на скара и на фурна, задушена;
Скумрия - варена, печена на скара и на фурна;
Тон - печен на скара и на фурна, задушен;
Треска - варена, пържена, панирана, печена на фурна и скара, задушена;
Хек и Мерлуза - варен, пържен, паниран, печен на фурна, задушен;
Минтай - варен, пържен, паниран, печен на фурна, задушен;
Акула - варена, пържена, панирана, печена на фурна и скара;
Риба меч - варена, пържена, панирана, печена на фурна и скара, задушена;
Морски костур - варен, пържен, печен на фурна и скара;
Налим - варен, пържен, паниран, печен на фурна;
Маслена риба - пържена, печена на фурна и скара;
Талисман - паниран;
Зъбатка - варена, пържена, панирана, печена на фурна и скара, задушена;
Гренадир (Макрурос) - варен, пържен, паниран, печен на фурна, задушен;
Макруронус - варен, пържен, паниран, печен на фурна, задушен;
Карас червен - варен, пържен, печен на фурна и скара;
Морски дявол - варен, пържен, паниран, печен на фурна и скара, задушен;
Ципура - варена, пържена, печена на фурна и скара;
Кальос - печен на фурна и скара;
Морска пъстърва - варена, пържена, панирана, печена на фурна и скара, задушена;
Халибут (Палтус) - варен, пържен, паниран, печен на фурна, задушен;
Лангусти - варени, печени на скара и на фурна;
Омари - варени, печени на фурна и на скара, задушени;
Калмари - варени, панирани, печени на фурна и скара, задушени;
Октоподи - варени, печени на скара и на фурна, задушени;
Скариди дребни - варени;
Кралски скариди - варени, пържени, панирани, печени на скара, задушени;
Миди - варени, пържени, панирани, печени на фурна, задушени;
Миди Сен Жак - варени, печени на фурна и на скара;
Морски раци - варени, пържени, печени на фурна.
 

ето това е линка от който взех информацията:
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.332.html.

Последна редакция: сб, 20 авг 2005, 14:44 от Нина

# 3
  • София
  • Мнения: 3 421
   Водя счетоводството на един ресторант и от там разбрах, че ципурата и лавракът стават много хубави ако се пекат морска сол.
Там "обвиват" цялата риба със морската сол и я пекат в керемида. Предполагам в домашни условия ще стане и във фолио.
   А иначе на скара, предварително намазан /със сухи подправки и сол, разбъркани в малко зехтин/. След това изстискваш малко лимонов сок отгоре.

# 4
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Зависи колко са големи. Аз я предпочитам пържена Wink, но става хубава и на скара, като е добре да се маже със зехтин по време на печенето.

Общи условия

Активация на акаунт