Как да приготвя кисел и грис с АП?

  • 1 440
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 147
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ?

ИСКАМ ДА ВИ ЗАПИТАМ КАКВА Е ТОЧНО ТЕХНОЛОГИЯТА НА ПРИГОТВЯНЕ НА ГРИС С АМ, КАТО ПОСЛЕДНОТО Е НА ПРАХ? СЪЩОТО ДА ВИ ЗАПИТАМ И ЗА МЛЕЧЕН КИСЕЛ С АМ?

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА СЪВЕТИТЕ Hug

# 1
  • Мнения: 129
Ами много просто сваряваш гриста или нишестето с вода и после прибавяш адаптираното мляко ,което си разбъркала с водичка

# 2
  • Мнения: 147
не става ли много воднисто? всъщност, в колко вода се разтварят примерно 2 с.л мляко? и изобщо колко с.л. трябва да е млякото за една малка порция?

# 3
  • Мнения: 6 438
Аз първо сварявах грис с вода и после добавям АМ,неразтворено. Peace

# 4
  • Мнения: 346
Лично аз първо сварявам гриса и го разбивам с плод в миксера. Докато разбивам сипвам и разредено ам, на око си преценявам количеството, не става разредено.

# 5
  • София
  • Мнения: 11 894
Скоро имаше подобна тема и за удобство копирам поста си от нея, за да не пиша едно и също.

АМ е формула и се разтваря само и единствено според указанията на опаковката. Не се вари, не се разтваря в студена вода /ако не го пише изрично на кутията/, не се разтваря в крем, пюре и тн. Ако не се разтвори в точното количество вода, на точната температура просто не се получава мляко като краен продукт, а нещо друго, което не е полезно, нито хранително и това го пише на всяка кутия, на всеки вид АМ.
В случая с нишестето/гриса можеш да го направиш с вода, но по гъсто и след като поизстине да добавиш разтворено, според указанията на опаковката, АМ.

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 22:46 от Бояна Ламбер

# 6
  • Мнения: 1 512
Приготвям гриса или нишестето по -гъсто и след като се охлади прибавям разтвореното във вода АМ и настърган плод.

Общи условия

Активация на акаунт