тиквики, броколи и зелен фасул

  • 2 433
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 42
Здравейте някой знаели дали става нещо ако се задушат на фурна тиквички броколи и зелен фасул. Искам да пробвам но първо да питам

# 1
  • Мнения: 27 524
Да, защо не. Ще стане зеленчуково ястие. Още по-добре ако имаш сач. Аз харесвам почти всякакви комбинации от зеленчуци. Добави подправки някакви: копър, магданоз, сол, черен пипер, може сиренце, може чесън, може накрая с настърган кашкавал, може и картофки да сложиш, грах, моркови... все ще стане вкусно  Simple Smile

# 2
  • Мнения: 42
Да права си нямам сач, но смятам да го сложа в  огнеупорна купа с капак ще пробвам и ще кажа какво е станало.

# 3
  • Мнения: 27 524
Малко им трябва, проверявай, да не се скашкат  Simple Smile

# 4
  • Мнения: 655
A ако добавиш и малко готварска сметана-ммммммммм страшно вкусно  #Crazy

# 5
  • Мнения: 42
Да кажа какво направих: значи фасула нарязан на дребно, тиквичките също, 5-6 моркова на едро , 1 бульон, сол на вкус, 1 глава чесън нарязан на филийки и малко черен пипер. Всичко това в купа огнеупорна и малко вода и във фурната.  Като поомекнаха добре сложих и броколите и пак във фурната за около 10 минутки. Стана вкусно, мисля че чесъна предаде най-добрия вкус. Пак ще пробвам но този път смятам да сложа копър и заливка. това е ,ако някой опита дано му хареса.

# 6
  • Мнения: 1 236
Здравейте някой знаели дали става нещо ако се задушат на фурна тиквички броколи и зелен фасул. Искам да пробвам но първо да питам

Аз не бих ги сложила на фурна - защото се приготвят за различно време. Ако сложиш капака, зеленият фасул изисква 30мин, тиквичките 15мин по-малко, броколито му трябват 10-на минути да се разкашка... И аз готвя такива неща заедно, но на котлон, кака поне виждам какво става вътре  Laughing

# 7
  • София
  • Мнения: 4 141
Аз вчера правих нещо подобно без броколито в тиган , но добавих и ориз и стана ориз със зеленчуци, като мисля , че най силен аромат имаше зеленя фасул. Peace

# 8
  • Мнения: 42
Ще пробвам и на тиган да видя как става, но имаш предвид да ги задушиш само с с малко вода а не да и пържиш ? Така ли да разбирам, защото избягвам пърженото.

# 9
  • София
  • Мнения: 4 141
Слагам малко зехтин и под капак те зеленчуците си пускат вода.

Общи условия

Активация на акаунт