Продукти:
2 яйца
1 ч. чаша кисело мляко
1/2 ч. чаша разтопено масло /олио /
2 суп. л. захар
2 бр.ванилии /или 1 ч. л. ванилова есенция/
2 ч. чаши брашно
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. сода /загасена с оцет или лимонов сок/
1 ч. л. бакпулвер
Приготовление:
В купа се разбиват добре /може и на ръка/ - киселото мляко, яйцата, маслото /олиото/, захарта и ванилията. Брашното се пресява и се смесва със солта, содата и бакпулвера.
Сухите съставки добавете към мокрите и объркайте с вилица. Полученото тесто е меко, не е гладко, стои на бучици, но това да ни Ви притеснява, защото последните се стопяват от само себе си при втасването/.
Втасва - 15-20 минути /докато Вие си приведете в ред работния плот /
Оформете бухтите с помощта на супена лъжица и пържете в намаслен тефлонов тиган на по - слаб огън, за да не останат сурови вътре /въпреки че и така са ядливи /
Забележка - не се пържат в много мазнина, защото я "изпиват" и стават неприятно тежки
Сервирайте с пудра захар или с мед и бон апети
П.П. В тестото можете да сложите и стафиди