за соевите покълняци

  • 521
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 220
 Обожавам китайската кухня, купих си соевите филизии, ама не мога да го докарам вкуса като в ресторанта?! Някой да даде съвет, моооля!

# 1
  • Мнения: 6 472
Ето ти едно предложение от мен Grinning

200 гр соеви кълнове
1 морков
1 краставица
1с.л сусамово семе
2 скилидки чесън
За дресинга: сол, 1 1/2 ч.л захар, оцет балсамико (става си и с обикновен), сусамово олио (и зехтинец или олио ще свършат работа), лют червен пипер, 1.с.л соев сос.

Соевите кълнове се заливат с вряла вода, отцеждат се и се оставят да се охладят в купа. Добавя им се ситно скълцания чесън и до като стинат се нарязват краставиците и морковите на тънки лентички. От солта, захарта, оцета, олиото, пипера и соевия сос се забърква дресинг, с който се поливат зарзаватите в купата. Всичко се пъха в хладилника за около час. Преди сервиране се поръсва със сусаменото семе.

# 2
  • Мнения: 5 877
Ами аз купувам готова подправка за китайска кухня от тези големите пакетчета, забравих на коя фирма беше. На гърба има рецепта за пиле със зеленчуци, става трепач. Общо взето принципът е подправката (къри) да се смеси със соев сос, брашно и вода и да се загрее в тиган, след което да се смеси с предварително запържените зеленчуци и пиле.
На същия принцип става и със соевите кълнове.

Общи условия

Активация на акаунт