Плодови желета

  • 652
  • 4
  •   1
Отговори
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Изкушавам се да споделя с вас на какви занимания съм се отдала в последно време  chef Какъвто плод ми попадне и не можем да изконсумираме в прясно състояние, го правя на желе. Освен че технологията е непретенциозна, могат да се смесват плодовете и да се получи букет от аромати.
Та значи така: нарязвам плодовете на парченца и в тенджерата, в която ще се варят, наливам вода да ги покрие. Сварявам ги. След това ги прецеждам в един тензух. Меря течността и на всеки литър слагам по 800 грама захар. Сварявам желето до готовност и малко преди да го сваля от котлона му добавям за горната пропорция 1 чаена лъжичка лимонтозу. Наливам желето още докато е горещо в бурканчета, защото много бързо се стяга.
Това е smile3521 Ако ви хареса идеята, приятно занимание newsm10

# 1
  • Мнения: 51
Ама слагаш ли има желатин, нещо друго освен захар и лимонтозу?

# 2
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Сори Embarassed чак сега видях въпроса. Желатин не се слага и въпреки това още топло започва да се желира, затова препоръчвам да се действа бързо с насипването, е не за отрицателно време разбира се Hug

# 3
  • Мнения: 1 655
А какво се случва със сварения плод, който си извадила от течността?

# 4
  • Вече на село
  • Мнения: 569
А какво се случва със сварения плод, който си извадила от течността?
Не го ползвам за нищо, пък и не мисля, че ще има защо  chef

Общи условия

Активация на акаунт