Фежоада-наистина португалска манджа

  • 1 577
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 101
Искам да споделя с вас една португалска манджа.
Продукти:
по малко от различните  видове меса-свинско,теле6ко,пиле6ко и аз слагам  пуе6ко и бекон.
фасул(бял или кафяв)може от кутия
зеле(прясно)
Начин на приготвяне:
 В зехтин се запържва 1 глава лук докато покафявее-добавя се 1ч вода и като заври се слагат вътре месата нарязани на хапки да поврят.(Аз го правя в херметическата)Затварям и като преценя че месата са готови отварям тенжерата и добавям фасула и 1 малка зелка нарязана на 4.Пак затварям херметика и да поври о6те 10 мин.
И е готово.Много е вкусно!! newsm10
След това португалтците го сервират с запържен грис в масло.
Т.е върху всяка порция слагат по 1-2 лъжици от гриса.

# 1
  • в гората
  • Мнения: 1 486
Muito obrigada!!!!!!!!!!!!!!!!

Наистина страхотно, че си пуснала рецептата тук. Аз съм фен на Португалия и португалската кухня и със сигурност ще я пробвам.
Ще очаквам с нетърпение и други португалски манджи!

Общи условия

Активация на акаунт