Захващайте бъркалките  Laughing Както обещах, макар и със закъснение, ви пиша рецепти за готвенето на пара. Това е защото чак сега се натутках да прочета за какво иде реч в книгата за пара. Уреда ми до сега си седеше непокътнат.

Интересното е, че почти всичко е във фолио /алуминиево/...

Свинско във фолио- Гръцки стил

1-2 лъжици зехтин
1 малък червен лук, нарязан тънко
300г. свинско крехко месце нарязано диагонално на 1см дебелина
сол и черен пипер
1чесън на вкус
2домата
2щипки подправки /някакви смесени каквито имате/
4по-големи щипки мащерка
2супени лъжици червен оцет от балсамовия или какъвто имате ако питате мен..

1. Намазвате фолиото. Слагате лук, после месото, сол, пипер, чесън и добавяте доматите на резани. Поръсете с подправките и най-накрая поръсете с олиото и оцета.
2. Затворете фолиото, като затворите крайщата добре. Сложете ги в уреда и затворете похлупака.
3. Да седят ок.30мин докато се сготвят напълно.

Пиле с тарагон и крем сос.


2. пилешки гърди
сол и черен пипер
1 1/2 супена л. тарагон свеж или една л. сух
1 малък стрък праз нарязан на ситно
1 малък морков нарязан на пръчици
4 супени лъжици вермут или сухо бяло вино  Peace
4с.л. пълномаслена сметана

Във фолио слагате пилето, сол, пипер, тарагона, отгоре слагате праза и моркова, после вермута и сметаната.
Готви се за 15-20мин.

В книгата пише, че отделните късчета месо се слагат в отделно фолио, забравих да го напиша и за горната рецепта.

Добър апетит
  chef