китайска кухя

  • 7 258
  • 3
  •   1
Отговори
Имам желание да се пробвам да приготвр пиле в кисело сладак сос.Ниакои знае ли как? Ще бъда много благодарна ако ми пишете рецептата.

# 1
# 2
  • Мнения: 25 551
                                   МЕСО В СЛАДКО-КИСЕЛ СОС
Продукти за 2 порции: 300 гр месо(пиле, риба, свинско, телешко...)
олио, 2 с.л. нарязана туршия, 1 с.л. ситно нарязан джинджифил(1/2 ч.л. джинджифил на прах), 1/2 ч.л. оцет, 2 ч.л. захар, 1 ч.л. доматен сос, 2 ч.л. царевично нишесте,  1 ч.л. коняк
Нарязва се месото на хапки и се запържва леко с мазнина. Изважда се месото, а в мазнината се слага туршията и джинджифила. Пържат се около 5 мин. Нишестето се смесва със захарта, добавят се оцетът, дом. сос и конякът. Бърка се до получаване на мека паста. При необходимост може да се добави вода. Излива се върху туршията и се оставя да ври 5 мин., докато се сгъсти сосът. Добавя се месото и с леко бъркане се задушава още 2 мин.
Добър апетит!  chef
                              СЛАДКО-КИСЕЛ СОС(ІІ ВИД)
Продукти:1/2 кг лук, 3-4 чушки, сол, захар, оцет, 1 ч.л. джинджифил, коняк, олио,  2 ч.л. царевично нишесте
Нарязва се лукът на резенчета или на ситно. Чушките се нарязват на ситно. Всичко се запържва леко в мазнината. Прибавят се сол, захар и оцет на вкус. При прибавянето на захарта, лукът пуска вода и сместа ври до извиране на водата и оставане на мазнина. (Трябва да заприлича на конфитюр). Накрая се подправя с малко джинджифил (настърган или на прах) и 1-2 с.л. коняк(уиски) и нишестето. Ако искате сосът да стане лютив, прибавяте и една лютива чушка. Количеството на продуктите е приблизително, а на подправките е неопределено, опитва се и на вкус се уцелва точната доза. Така сосът може да бъде и по-кисел, и по-сладникав, и по-лютив, както се хареса на готвача. Подходящ е за всички видове месо, особено за наденички.
Добър апетит!  chef

# 3
Здравейте дами,
Предлагам ви следната рецепта. Може би е вкусна.

Сладко-кисело пиле 

ПРОДУКТИ:
3 пилешки филета, нарязани на дълги ивички
250 г китайски спагети с яйца
120 г малки царевички, нарязани на две по-дължина (от консерва)
200 г соеви кълнове
120 г крехък зелен боб
2 с.л. олио
3 стръка зелен лук, нарязани на 1 см кръгчета
2 скилидки чесън, счукани
2 см пресен джинджифил, настърган
1 ч.л. лютив, едро смлян червен пипер
1 ч.л. смлян кориандър

1 с.л. царевично нишесте
3 с.л. соев сос
3 с.л. лимонов сос
1 с.л. захар

3 с.л. ситно нарязан зелен лук (само зелената част) за гарниране


ПРИГОТВЯНЕ:
Сварете спагетите, като следвате инструкциите върху пакета. Отцедете добре, сложете в купа, покрийте с капак и пазете да останат топли.
Загрейте олиото в предварително загрят уок. Добавете лука и леко запържете. Последователно добавете като разбърквате чесъна, джинджифила, червения пипер, кориандъра и пилето и запържете за около 3-4 минути.
Добавете зеления боб, царeвичките и соевите кълновe. Покрийте с капак и задушете за кратко. Смесете нишестето, соевия сос, лимоновия сок и захарта в малка купа и добре разбъркайте. Добавете спагетите в уока, разбъркайте и след това добавете сместа с нишестето, като внимателно разбърквате. Оставете да поври за кратко и сервирайте веднага като посипете със ситно нарязан зелен лук.



Общи условия

Активация на акаунт